Đoković i Federer – epizoda 49

Nacionalni sport - Četvrtak 14.11.2019 - 11:20

Novak Đoković i Rodžer Federer sastaju se u poslednjem kolu grupe "Bjern Borg" na Završnom Mastersu u Londonu.

Nole u meč ulazi kao blagi favorit FOTO: Getty Images Nole u meč ulazi kao blagi favorit FOTO: Getty Images
Njihov 49. međusobni duel direktno će odlučivati o tome ko će se plasirati u polufinale.
 
Među četiri najbolja tenisera na poslednjem turniru u sezoni već je apsolutno zasluženo Dominik Tim, koji je uspeo da savlada dvojicu članova "velike trojke".
 
Srpski teniser u ovaj meč ulazi kao blagi favorit, a poslednji njihov susret bio je epski – finale Vimbldona, kada je Novak posle skoro pet sati borbe uspeo da dođe do 16. Grend Slem titule.
 
Čini se da je Đoković pod većim pritiskom, pošto je pored plasman u polufinale, ulog i trka sa Rafaelom Nadalom za prvo mesto ATP karavana.
 
Da bi naš igrač godinu završio na tom mestu, potrebno je da osvoji ovaj turnir, a da u meču za titulu za protivnika nema "Bika sa Majorke".
 
Novak nije bio baš preterano raspoložen za priču nakon duela sa Timom.
 
"Ovo je sistem takmičenja po grupama, još sam dakle u igri za titulu. Moraću da se nadigravam sa Rodžerom. Pobednik ide u polufinale, poraženi se neće kvalifikovati za nastavak turnira. Prosto je tako", kaže Đoković.
 
Federer je uzbuđen zbog novog meča sa Novakom.
 
"Neobično je izgubiti i igrati ponovo, ali tako je bilo i prošle godine, tako da imam iskustva. Veoma sam zadovoljan kako sam odigrao protiv Beretinija. Nadam se da ću nastaviti ovako i da ću možda odigrati i malo bolje u narednom meču protiv Novaka", kaže Federer.
 
Od ukupno 49 duela, Novak i Rodžer su devet odigrali u prestonici Velike Britanije, od kojih su pet bili u finalu, a kuriozitet je da je naš teniser uvek pobeđivao u borbi za trofej.
 
Švajcarac je rekorder sa šest osvojenih Završnih Mastersa, dok srpski teniser ima jedan manje.
 
Meč između Novaka Đokovića i Rodžera Federea na programu je od 21.00 u londonskoj O2 Areni.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: