Đoković: Izvući ćemo pouke, moramo da napravimo dobar dubl

Nacionalni sport - Subota 04.12.2021 - 13:20

Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Dejvis kupa, pošto je u petak uveče u polufinalu u Madridu izgubila od Hrvatske sa 1:2

FOTO: Getty Images FOTO: Getty Images
Srpski teniser Novak Đoković rekao je večeras da ekipa mora da izvuče pouke iz poraza od Hrvatske u polufinalu Dejvis kupa, ali i da reprezentacija mora da oformi dobar dubl kako bi ostvarila dobar rezultat u tom takmičenju.
 
"Sezona se danas završila, ne žalim ni zbog jednog turnira koji sam igrao. Dajem sve od sebe, kao i uvek, za reprezentaciju, a dodatno je važno kada su svi uključeni. Nažalost to nije bio slučaj, jer jedna pobeda u singlu nije dovoljna. Ovo je na neki način okrutno takmičenje jer moraš da pobediš svaki meč, računa se i svaki set. To je sport, ne kajem se ni zbog čega u životu", rekao je Đoković posle meča.
 
Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Dejvis kupa, pošto je u petak uveče u polufinalu u Madridu izgubila od Hrvatske sa 1:2.
 
Hrvatska je ranije danas povela nakon što je Borna Gojo pobedio Dušana Lajovića sa 4:6, 6:3, 6:2, a Srbija je izjednačila pobedom Đokovića protiv Marina Čilića 6:4, 6:2.
 
Odlučujući poen Hrvatskoj doneo je prvi dubl sveta Nikola Mektić i Mate Pavić, koji su u trećem meču polufinala pobedili Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića sa 7:6, 6:1
 
"Pokušavam da izvučem pouke posebno iz teških trenutaka. Koliko god da boli, ovo su prilike da jačamo, rastemo, razvijamo se u bolje osobe i igrače. Izvući ćemo pouke iz ovoga što se dogodilo ove godine u Đevis kupu. Ima mnogo stvari koje možemo da unapredimo kao tim i individualno. Cilj je da se ode daleko u Dejvis kupu jer nam je stalo da igramo za tim i za naciju", naveo je Đoković.
 
Prvi teniser sveta rekao je da je ekipa verovala da može da pobedi Hrvatsku.
 
"Zašto bismo izlazili na teren ako ne verujemo da možemo da uspemo. Znali smo da će ovo biti najteži meč za nas, da su oni favoriti u dublu. Igrali smo protiv najboljeg tima na svetu, igraju stalno zajedno, specijalisti su u dublu. Mi ne igramo mnogo dublove, možda bi trebalo više. Moramo da imamo dubl tim, inače će biti veoma teško osvojiti Dejvis kup", naveo je.
 
"Pokušali smo, nije uspelo. Definitivno treba da unapredimo dubl našeg tima. Moramo da imamo dubl koji stalno igra zajedno, inače će nam sve izgledati kao da se penjemo na Mont Everest", dodao je Đoković.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: