Đoković je nepobedivi vladar Australijan opena!

Nacionalni sport - Nedelja 02.02.2020 - 14:10

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odbranio je titulu na Australijan openu, pobedom posle velikog preokreta nad Dominikom Timom u finalu, rezultatom 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4. Đoković je nastavio dominaciju u Melburnu i došao do osmog pehara iz isto toliko finala.

Neprikosnoven u Australiji FOTO: AFP Neprikosnoven u Australiji FOTO: AFP
Novak je nepobediv na prvom grend slemu, a osim podizanja 17. trofeja sa najvećih turnira, od ponedeljka će ponovo biti svetski "broj 1".
 
Preskočiće na prvom mestu ATP rang-liste Rafaela Nadala i započeti 276. sedmicu u karijeri.
 
Đoković sada ima dva grend slema manje od spomenutog Nadala, zaostaje tri za Rodžerom Federerom, a priliku da dodatno smanji razliku imaće na Rolan Garosu.
 
U 11. međusobnom duelu sa Timom ostvario je sedmi trijumf, prvi od mastersa u Madridu prošle godine.
 
Duel na "Rod Lejver areni" otvorio je brejkom i odmah uspostavio rezultatsku kontrolu. Istom merom austrijski teniser uzvratio je u sedmom gemu, a već u narednom Đoković je imao brejk loptu na servis Tima koju nije iskoristio, pa je Austrijanac izjednačio na 4:4.
 
U 10. gemu Novak nije uspeo da iskoristi prvu set loptu na servis rivala, ali je zato iskoristio drugu, kada je Tim napravio duplu servis grešku.
 
Ipak, vođstvo u setovima kao da je postalo opterećenje za branioca trofeja – popustio je već u uvodnoj fazi drugog dela, a uprkos tome što se vratio, Tim je izjednačio na 1-1 nakon kontroverzne situacije sa sudijom.
 
Arbitar u stolici Demijan Dumusoa je u dva uzastopna poena izricao Đokoviću opomene zbog prekoračenja vremena pre servisa, što se inače ne radi. To je rezultiralo brejkom, Đoković se iznervirao i kola su krenula nizbrdo.
 
Dva pretrpljena brejka u ranoj fazi trećeg seta značila su da je momak iz Viner Nojštata nakon dva i po sata došao na korak do pobede.
 
Iako se činilo da je naš predstavnik na konopcima, on se volšebno izdigao kao mnogo puta tokom karijere i iskoristio i najmanji pad u igri protivnika. Jedna šansa mu je bila da izbori odlučujuči set, u kojem je prvi došao do brejka.
 
Nekako je uspeo da sačuva prednost i posle četiri sata iznurujuće borba ponovo veliki uspeh.
 
Đokoviću je osim 2.000 ATP bodova pripao i ček na 4.120.000 australijskih dolara.
 
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: