Đoković na Frica, Lajović vreba iznenađenje protiv Tima

Nacionalni sport - Četvrtak 18.04.2019 - 13:26

Srpski teniseri Novak Đoković i Dušan Lajović nastavljaju nastup na mastersu u Monte Karlu – Đoković će u trećem kolu igrati protiv Amerikanca Tejlora Frica ne pre 13 časova, dok će otprilike dva sata kasnije Lajoviću protivnik biti Dominik Tim. Oba meča moći ćete da pratite na programima RTS-a.

Lajović želi da iznenadi favorizovanog Austrijanca FOTO: Getty Images Lajović želi da iznenadi favorizovanog Austrijanca FOTO: Getty Images
Duel Novaka i Frica postavljen je kao drugi na terenu "Renije treći", najvećem u kompleksu, odmah nakon okršaja Danila Medvedeva i Stefanosa Cicipasa.
 
Najbolji igrač planete sezonu na šljaci započeo je teškom pobedom nad Filipom Kolšrajberom sa 6:3, 4:6, 6:4, u meču koji je trajao više od dva i po sata.
 
Novak se mučio u većem delu susreta, ali je na iskustvo i kvalitet uspeo da trijumfuje i revanšira se Nemcu za poraz u trećem kolu Indijan Velsa, pre nekoliko nedelja.
 
"Igra mi je malo 'zarđala', ali pobeda je pobeda", rekao je Đoković.
 
Sada ga očekuje duel sa Tejlorom koji je preskočio dve prepreke u kneževini – prvo mu je Žo-Vifrid Conga predao meč u drugom setu zbog bolesti, da bi potom eliminisao Dijega Švarcmana iz Argentine.
 
Biće to prvi međusobni susret Srbina i Amerikanca.
 
Posle Đokovića i Frica igra se derbi osmine finala između Rafaela Nadala i Grigora Dimitrova, a program na ovom terenu zatvaraju Aleksander Zverev i Fabio Fonjini.
 
Na terenu "Prinčeva" Program počinje takođe od 11 časova, a otvaraju ga Gvido Pelja – Marko Čekinato. Sledi meč između Norija i još jednog Italijana Lorenca Sonega, a zatim i okršaj između Dušana Lajovića i Dominika Tima.
 
Lajović je u odličnoj formi, elminisao je Maleka Žazirija i Davida Gofana, pa će imati šta da pokaže protiv favorizovanog Austrijanca.
 
Njih dvojica su se do sada sastali pet puta i sve okršaje dobio je Tim.
 
Tekstualne prenose mečeva srpskih tenisera u Monaku možete pratiti na našem sajtu.
 
Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 5.585.030 evra.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: