Đoković odbranu titule na AO počinje protiv Šardija

Nacionalni sport - Petak 05.02.2021 - 13:46

Najbolji teniser sveta Novak Đoković će u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije igrati protiv Francuza Žeremija Šardija, odlučeno je danas žrebom.

Australijan open počinje u ponedeljak FOTO: Getty Images Australijan open počinje u ponedeljak FOTO: Getty Images
Potencijalni protivnici Đokoviću, koji brani titulu u Melburnu, u drugom i trećem kolu su Amerikanci Frensis Tijafo i Tejlor Fric, a u četvrtom Kanadjanin Miloš Raonić i Švajcarac Stan Vavrinka.
 
U četvrtfinalu ga čekaju Nemac Aleksander Zverev, Francuz Gael Monfis ili sunarodnik Dušan Lajović, koji turnir počinje duelom protiv Ukrajinca Sergija Stahovskog.
 
Potencijalni rivali Đokovića u polufinalu su Austrijanac Dominik Tim, Argentinac Dijego Švarcman, Denis Šapovalov iz Kanade ili Španac Pablo Karenjo Busta.
 
U drugom delu žreba je Španac Rafael Nadal koji će u prvom kolu igrati protiv Lasla Djerea, a mogući rival u drugom kolu mu je još jedan srpski teniser, Viktor Troicki. Protivnik Troickom na startu prvog gren slema u sezoni je Amerikanac Majkl Mo.
 
Srbija će u Melburnu imati još dva predstavnika u muškom singlu. Filip Krajinović će u prvom kolu igrati protiv Holandjanina Robina Hasea, a Miomir Kecmanović protiv Poljaka Kamila Majhšaka.
 
Otvoreno prvenstvo Australije počinje u ponedeljak.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: