Đoković protiv Soze počinje napad na Pariz

Nacionalni sport - Utorak 30.10.2018 - 09:54

Novak Đoković protiv Portugalca Žoaa Soze počinje nastup na Mastersu u Parizu. Direktan prenos meča je na Drugom programu RTS-a (oko 19.30), strim je na RTS Planeti, dok kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.

Đoković šesti put sa Žoaom Sozom FOTO: Getty Images Đoković šesti put sa Žoaom Sozom FOTO: Getty Images
Četvorostruki šampion igra na startu pariskog mastersa protiv najbolje rangiranog portugalskog tenisera svih vremena.
 
Novak Đoković šesti put se sastaje sa Žoaom Sozom, jedinim portugalskim igračem koji je ušao među 50 najboljih na ATP listi. Svaki od 14 setova koje su odigrali pripao je Novaku, poslednji susret bio je pre dva meseca u Njujorku, kada je Đoković pobedio sa 6:3, 6:4, 6:3 u osmini finala, što je i najveći uspeh Soze na grend slemovima.
 
Teniser iz Gimaraeša ima 29 godina, a osvojio je tri titule u karijeri, ove godine trijumfovao je pred domaćom publikom u Eštorilu, ali je na čak 17 turnira u sezoni ispadao u prvom kolu, pa je trenutno na 48. mestu ATP liste i morao je da igra kvalifikacije u Parizu. Savladao je Francuza Barera i Amerikanca Sandgrena, potom u prvom kolu glavnog žreba i Italijana Marka Čekinata sa 7:5 i 6:3.
 
Đoković je stigao u "grad svetlosti" posle 18 uzastopnih pobeda i čak 26 osvojenih setova zaredom. Postavio je nekoliko rekorda u ta dva meseca, u Šangaju je prvi put u karijeri osvojio turnir bez izgubljenog servis gema i nezaustavljivo juri ka prvom mestu ATP liste, na kome je bio poslednji put pre tačno dve godine, početkom novembra 2016.
 
Ove nedelje Đoković i Nadal vode bitku za titulu i mesto broj jedan. Ko od njih napravi bolji rezultat u dvorani „Bersi", doći će na završni turnir u Londonu kao prvoplasirani, a onda će u „O2" areni njih dvojica odlučivati o tome ko je najbolji teniser sveta u 2018. godini. Sve Novakove mečeve do kraja sezone možete da pratite na programima RTS-a.
 
Duel Đokovića i Soze igra se oko 19 sati i 30 minuta, direktan prenos je na Drugom programu.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: