Đoković u četvrtfinalu I. Velsa

Nacionalni sport - Četvrtak 14.03.2013 - 10:20

Prvi reket sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Indijan Velsu pobedom nad Amerikancem Semom Kverijem sa 6:0, 7:6(6).

Posle četiri sata čekanja da duel počne, teniseri su na centralni teren izašli pola sata iza ponoći po lokalnom vremenu, pred polupraznim stadionom.

Đokovića je to motivisalo da što pre završi posao i na vreme ode na spavanje, pa je prvi set odigrao u brutalnom ritmu i dobio ga 6:0. Međutim, Kveri je u drugom pronašao rešenje, uspeo da vrati brejk, ali je pao u taj-brejku.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Francuza Žo-Vilfreda Conge, u petak veče uz prenos na televiziji B92. Njih dvojica su do sada imali 14 duela, Đoković ima četiri pobede više (9-5), a prošle godine dobio je svih pet okršaja.

U istom delu kostura su Endi Mari i Huan Martin del Potro, dok će u derbi duelu četvrtfinala igrati Rafael Nadal i Rodžer Federer. Boljeg iz duela dva giganta igraće u polufinalu sa pobednikom meča između Tomaša Berdiha i Kevina Andersona.

Đoković je odlično počeo meč, odmah je napao servis Amerikanca koji se žestoko branio, spasao četiri brejk šanse, ali nije uspeo i petu, te je Novak već u prvom gemu stigao do prednosti. Novak je nastavio u sjajnom ritmu, lako osvojio gem na svoj servis, a onda dotukao rivala novim brejkom za 3:0.

Očigledno motivisan da što pre završi meč i ima što više vremena za odmor, Đoković je žurio da završi posao protiv Kverija, čak je skratio svoje karakteristično tapkanje lopticom između servisa, i sa još jednom brejk loptom i perfektnim servisom stigao do ekspresne pobede u prvom setu sa 6:0.

Međutim, Amerikanac je usporio Đokovića u drugom setu, nije mu dozvolio rani brejk, čak je u drugom gemu on imao šansu, ali je propustio. I u naredna dva gema vodila se izjednačena borba, ali su oba tenisera sačuvala svoj servis za 2:2.

Ipak, Đoković lomi rivala u petom gemu, stiže do tri brejk šanse i prve prednosti u setu. Ali, Amerikanac se ovaj put ne predaje, napada Novakov servis i posle sjajnog poena baca našeg tenisera na zemlju za ribrejk i 3:3.

Ništa se u nastavku meča nije promenilo, Kveri je pronašao način da parira Đokoviću što je maksimalno koristio i sigurno čuvao svoj servis, kao i Srbin. Ipak, u 11. gemu Novak stiže do šanse da ponovo oduzme servis rivalu, ali se Amerikanac izvukao, i sigurnim forhendima stigao do 6:5.

Đoković nije kiksnuo, osvojio je gem i odveo set u taj-brejk. Počeo je poenom Kverija, da bi Đoković posle svoja dva napravio mini-brejk i poveo 3:1. Usledio je još jedan za prednost od 5:1, ali je Amerikanac uzvratio jednim mini-brejkom i smanjio na 5:3.

Novak je stigao do dve meč lopte, ali ih je ispustio, Kveri je izjednačio na 6:6 i uveo set u još veću dramu. Ipak, ovo je samo bilo odlaganje neizbežnog, Đoković je imao dva servisa koja je iskoristio i sa 8:6 u taj-brejku dobio set 7:6 i plasirao se u četvrtfinale.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: