Đoković u polufinalu AO, Nišikori predao meč

Nacionalni sport - Sreda 23.01.2019 - 12:02

Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena, a da se nije umorio.

Japanac predao zbog problema sa butnim mišićima FOTO: Twitter/AO Japanac predao zbog problema sa butnim mišićima FOTO: Twitter/AO
Njemu je predao meč Japanac Kei Nišikori u drugom setu pri vođstvu Srbina 6:1, 4:1, posle manje od sat vremena igre.
 
Japanac nije mogao da nastavi duel zbog problema sa butnim mišićima, a kao rezultat petočasovnog maratona u osmini finala turnira.
 
Đoković je krenuo furiozno od meč od prvog gema koji osvaja bez izgubljenog poena, a odmah zatim pravi brejk koji kapitalizuje u 3:0.
 
Tek tada se Nišikori malo razigrao pa su usledila dva neizvesnija gema, da bi u šestom Đoković iskoristio slabije kretanje Japanca i drugim brejkom rešio set. 
 
Nišikori je zatražio pomoć fizioterapeuta zbog problema sa butnim mišićem, ali je ipak nastavio duel. Iako je bilo jasno da u takvom stanju ne može da parira raspoloženom Đokoviću, ostao je na terenu. 
 
Đoković je nastavio da "melje" pa je opet brzo oduzeo servis rivalu, dok je svoje servis-gemove osvajao bez izgubljenog poena.
 
Nakon što je i drugi put u setu napravio brejk, Nišikori je odustao i predao meč Srbinu. 
 
Đoković će u polufinalu "Ozi opena" igrati protiv Francuza Luke Puja, koji je savladao Miloša Raonića 3-1. 
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: