Đoković za sat i po vremena do finala u Tokiju

Nacionalni sport - Subota 05.10.2019 - 12:32

Novak Đoković se plasirao u finale ATP turnira u Tokiju nakon pobede nad Davidom Gofanom sa 2-0 (6:3, 6:4) u setovima.

Nole u finalu sa Džonom Milmenom FOTO: AP Nole u finalu sa Džonom Milmenom FOTO: AP
Novak Đoković ove godine prvi put igra na ATP turniru u japanskoj prestonici i kako je sam rekao želi da u što boljem svetlu dočeka Olimpijske Igre 2020. godine.
 
Prvi reket sveta je protekli meč završio za 50 minuta, a ovde je samo prvi set trajao skoro pa toliko.
 
Sa samo jednim izugbljenim poenom je Đoković osvojio prvi gem na svom servisu, da bi drugi gem pripisao sebi posle velike borbe i spasene dve gem lopte.
 
Potom je na svom servisu bio fantastičan, uspeo da veže dva gema posle odličnih servisa, da bismo gledali pravu dramu u sedmom gemu, kada je pri 4:2 za Đokovića, David Gofan imao dve brejk lopte, ali se Novak "vratio iz mrtvih" i došao na korak od trijumfa u prvom setu.
 
Nije mu dugo trebalo da taj set i kruniše, a to je učinio posle sjajnog servisa u devetom gemu.
 
U drugom setu je bila malo drugačija situacija na terenu. Bilo je znatno napetije, teže je bilo osvajati poene, a i David Gofan je iz poena u poen bivao sve bolji i bolji.
 
Na momente je delovalo kao da može da preokrene, pogotovo u drugom gemu, ali je Đoković uspeo da spasi čak tri brejk lopte i da povede sa 2:0. Od tog momenta, pa do kraja meča, igrači su na svom servisu osvajali gemove, pa je Đoković trijumfovao posle sat vremena i 31 minut.
 
U finalu turnira u Tokiju, Đoković će u nedelju od 8 časova i 30 minuta, odmeriti snage sa Džonom Milmenom.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: