Đokoviću ponovo mogu da ukinu vizu iako je pobedio na sudu

Nacionalni sport - Ponedeljak 10.01.2022 - 13:39

Advokati federalne Vlade rekli su sudu da ministar za imigraciju Australije zadržava pravo da iskoristi svoje lično ovlašćenje da ponovo ukine vizu teniseru na potpuno novim osnovama

FOTO: Screenshot FOTO: Screenshot
Sud u Melburnu poništio je odluku Federalne vlade Australije o deportaciji i ukidanju vize Novaku Đokoviću.
 
Kako se navodi, Đokovićevi advokati izneli su žalbu na odluku Vlade, argumentovano su odbranili i potvrdili da je najbolji teniser sveta imao kompletnu dokumentaciju za medicinsko izuzeće, zbog čega je sudija Entoni Keli presudio u njegovu korist.
 
Odlučeno je da mu se plate troškovi i da mu se vrati pasoš i svi lični dokumenti.
 
Sud je istakao da je odluka Vlade da teniskoj zvezdi ukine vizu za ulazak u zemlju „nerazumna”, preneo je Tanjug.
 
Advokati federalne Vlade rekli su sudu da ministar za imigraciju Australije zadržava pravo da iskoristi svoje lično ovlašćenje da ponovo ukine vizu Đokoviću na potpuno novim osnovama.
 
Premijer Australije Skot Morison izjavio je da je slučaj Novaka Đokovića pitanje suda i da neće davati komentare o tome da li će vlada drugi put ukinuti Đokoviću vizu ako on dobije žalbu.
 
„To je trenutno pitanje pred sudom”, rekao je Morison na konferenciji za novinare, prenosi Bi-Bi-Si.
 
Ponovio je tvrdnju da su organizatorima Australijan opena još u novembru dostavljene jasne instrukcije za ulazak u zemlju.
 
Oko stotinu Đokovićevih navijača okupilo se u Melburnu, gde slave to što je sud poništio odluku Federalne vlade Australije o deportaciji i ukidanju vize Novaku Đokoviću.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: