EL: Preokret Panatinaikosa (VIDEO)

Nacionalni sport - Petak 12.04.2013 - 08:47

Bramos i Dijamantidis srušili Barselonu trojkama u završnici druge utakmice četvrtfinala - 65:66.

Košarkaši Panatinaikosa kao gosti su pobedili Barselonu rezultatom 66:65 (16:11, 11:21, 21:18, 18:15) i izjednačili na 1:1 u četvrtfinalnoj plej-of seriji.

Ako idućeg utorka i četvrtka "zaštite" domaći teren, plasiraće se na Fajnal for sa potpuno novim timom u odnosu na onaj koji je prošle sezone trenirao Željko Obradović.

Gotovo jedina veza sa trofejnim danima Panatinaikosa je sjajni Dimitris Dijamantidis, koji je devet sekundi pre kraja hladnokrvno postigao pobedonosnu trojku, preko ruku Nejtana Džavaija.

Stefon Lazme u poslednjim sekundama je blokirao pokušaj Navara, da bi Šarunas Jasikevičijus pogodio obruč uz zvuk sirene.

Barsa je "flouterom" Navara povela rezultatom 64:60 u 39. minutu, ali je Majkl Bramos trojkom sa desnog krila završio strpljivu akciju "zelenih" i smanjio na 64:63, u situaciji kada bi promašaj skoro sigurno značio poraz i 2:0 za Katalonce.

Navaro je bio najefikasniji sa 20 poena, ali je 20 sekundi pre kraja izveo slobodna bacanja sa polovičnim učinkom i tako propustio šansu da svoj tim uvede u penal-završnicu sa "plus tri".

Atinjane je sa 14 poena predvodio Džejms Gist, Bramos je ubacio 13, a Dijamantidis 10. Lazme je bio odličan sa devet poena, sedam skokova i tri blokade, od čega dve u poslednjem minutu.

Barsa je u prvom meču slavila posle produžetka - 72:70.

Drugi mečevi u preostale tri plej-of serije igraju se u petak, a vođstvo je svuda u rukama domaćina: CSKA - Kaha Laboral (18.00), Olimpijakos - Efes (20.45), Real - Makabi (20.45).
 

Mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: