EP u Barseloni: “Delfini” bolji i od Rusije

Nacionalni sport - Četvrtak 19.07.2018 - 07:47

Rusija je za vaterpoliste Srbije ispala tvrđi orah nego što se mislilo uoči meča drugog kola Grupe D Evropskog prvenstva u Barseloni. “Delfini” su na kraju uspeli da pobede sa 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3) i obezbede prvo mesto u grupi bez obzira na to šta će u petak uraditi u trećem kolu protiv Slovačke.

Srbija Srbija "prelomila" meč u trećoj četvrtini FOTO: VSS/Marcel ter Bals
Rusija je još na Svetskom prvenstvu prošle godine, gde je osvojila osmo mesto, pokazala da je reprezentacija koja je veoma napredovala. Neizvesnost u meču protiv “delfina” trajala je čak do poluvremena, na koje je Srbija otišla sa samo golom prednosti (6:5).
 
Meč je “prelomljen” na početku treće četvrtine u kojoj su vaterpolisti Srbije uspeli da naprave seriju 3:0, te su Rusi do kraja samo uspevali da smanjuju prednost “delfina”, koja se u konačnom ishodu zaustavila na dva gola prednosti (11:9). Filipović, Mandić i Prlainović postigli su po dva gola za “delfine”, dok su po jedan pogodak upisali Ćuk, D. Pjetlović, Vico, Jakšić i S. Mitrović.
 
Igrači Srbije su po završetku meč bili samokritični prema igri koju su prikazali, uz obećanje da sve biti mnogo bolje kada dođe nokaut faza takmičenja.
 
– Teška utakmica i vidi se da forma još nije na željenom nivou. Rusi su snažna ekipa i mučili smo se više od dve četvrtine. Bilo je dosta kontri a početkom treće četvrtine smo napravili razliku i priveli na pravi način utakmicu kraju. Nismo najbolje delovali, Stiže popravni sa Slovačkom i mislimo na četvrtfinale – rekao je Miloš Ćuk.
 
Nemanja Vico je naglasio da igra mora da se popravi u defanzivi.
 
– Baš fizički teška utakmica. Pobeda mnogo znači, posebno jer nam obezbedjuje mirnu pripremu za četvrtfinalni susret. Ali neophodno je da u odbrani složimo sve kockice kako treb – zaključio je Vico.
 
Selektor Dejan Savić istakao je da ekipa već sada gleda samo ka četvrtfinalu, a da će meč protiv Slovačke (petak) biti samo formalnost.
 
– Bilo je kontri sa obe strane i to mora da se istakne. Postigli smo dosta golova na taj način. Najbitnija je pobeda i sada se okrećemo dalje, četvrtfinalu – zaključio je Savić.
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: