Femili sport: Kraj za Srbija Open

Nacionalni sport - Subota 05.01.2013 - 11:22

Međunarodna asocijacija teniskih profesionalaca potvrdila je da „Srbija Open“ prestaje da postoji, pošto je „Femili sport“ vratio licencu.

serbiaopen serbiaopen

Vest o otkazivanju turnira se pojavila još u četvrtak, ali je potvrđena tek pošto se oglasio „Femili sport“, koji je bio organizator.

Peti turnir „Srbija Open“, trebalo je da bude održan od 28. aprila do 5. maja, a posle otkazivanja te nedelje će biti na programi samo turniri u Eštorilu i Minhenu iz serije 250.

„Doneli smo odluku koja je u ovom trenutku najracionalnija, uzimajući sve uslove u obzir. Hvala svima koji su proteklih godina bili deo ovog dogadjaja i učestvovali u organizaciji“, stoji u saopštenju „Femili sporta“, „Iza nas su četiri tokom kojih je organizacija turnira od strane ATP uvek ocenjena najvišim ocenama, a igrači su posebno isticali vrhunske uslove koji su im svake godine omogućeni. Zahvaljujemo se sponzorima, volonterima i svim igračima koji su Beograd stavili na tenisku mapu sveta. Nažalost, nećemo više biti u mogućnosti da organizujemo takmičenje u Beogradu i odlučili smo da zaustavimo sve aktivnosti u vezi sa turnirom“.

„Srbija Open“ je od 2009. godine bio u ATP kalendaru, a mečevi su igrani na terenima Teniskog centra „Novak“ na Dorćolu.

Prvi reket sveta Novak Đoković je na tom turniru trijumfovao dva puta, 2009. i 2011. godine, a u pobednike su se upisali i Sem Kveri, 2010. godine, i Andreas Sepi, 2012.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: