Hrvati ne bi voleli Srbiju za rivala

Nacionalni sport - Četvrtak 31.03.2022 - 14:12

Selektori Srbije i Hrvatske, Dragan Stojković Piksi i Zlatko Dalić, imali su susret u Dohi.

FOTO: FSS FOTO: FSS
Strateg aktuelnih vicešampiona sveta imao je srdačan susret sa selektorom Srbije i odao mu priznanje na svemu što je u poslednjih godinu dana uradio sa srpskim nacionalnim timom, a posebno na impresivnoj pobedi u Portugalu.
 
"Ne bih voleo Srbiju u grupi na Mundijalu. Ne zato što ne volim Srbiju, već zato što imate odličan tim. Srbija je opasna reprezentacija", rekao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić. 
 
"Ono što je Srbija uradila u Lisabonu zaslužuje svaku pohvalu. Njegovim dolaskom na mesto selektora promenilo se puno toga u vašoj reprezentaciji i sada ste tvrd orah za sve rivale. Ne verujem da će bilo koja velika reprezentacija biti srećna ukoliko izvuče Srbiju u grupi. Slična je situacija kao sa Hrvatskom, imate puno kvalitetnih igrača koji igraju u dobrim klubovima. Piksi je to lepo posložio i sada definitivno delujete kao tim. Pobediti Portugal na gostujućem terenu golom u 90. minutu, svojstveno je samo ozbiljnim reprezentacijama. Rekao sam i pred onu utakmicu u plej-ofu za Evropsko prvenstvo da bih više voleo Škotsku za protivnika. Čisto iz fudbalskih razloga, ništa drugo. Lakše mi je sa Škotima, nego sa Srbima. I videlo se u Glazgovu da sam bio u pravu. Škotsku smo lako otpisali sa Evropskog prvenstva, a sa Srbijom bi bilo daleko teže”, izjavio je Dalić za sajt FSS.
 
On je dodao i da bi voleo da izbegne Francusku u grupi, a iskoristio je priliku i da se priseti prošlih vremena, u vreme kada su Piksi i on bili igrači i posebno je apostrofirao majstorstvo asova kakvi su bili Piksi, Robert Prosinečki i Dejan Savićević.
 
Žreb za Mundijal u Kataru održava se u Dohi u petak 1. aprila u 18 sati.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: