I Bjeković u akciji “niko kao mi”, sve u Srbiji je odlično

Nacionalni sport - Sreda 02.12.2020 - 14:41

Posle Artmedije, dogodila se Škotska i to su mi dva najveća šoka u više od pola veka koliko se profesionalno bavim fudbalom, kaže Nenad Bjeković, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije.

I dalje pati i proklinje penale FOTO: Screenshot I dalje pati i proklinje penale FOTO: Screenshot
Dugogodišnji funkcioner Partizana, a sada FSS, ističe da i dalje pati i proklinje penale koji su mu drugi put u karijeri zagorčali život.
 
“Teško sam doživeo eliminaciju sa Evropskog prvenstva, naročito posle utiska koji su naši reprezentativci ostavili na utakmici sa Norveškom. Ali kao što tada nismo bili vanzemaljci, tako ni sada ne smatram da smo niko i ništa. Naša reprezentacija ima kvalitet i ne može jedna loša predstava sve to da poništi. Nismo mi ni protiv Škotske bili toliko inferiorni. To su takve utakmice, važnost okuje noge, ne uđeš kako treba, ništa te neće, a oni daju gol iz jedne jedine polušanse. Realno, za 120 minuta igre nisu imali ništa osim tog šuta koji je završio u našoj mreži. Posle Jovićevog izjednačenja, bio sam ubeđen da ćemo ih slomiti u produžecima i lagano dobiti utakmicu”, ističe Bjeković.
 
Ali, došlo se do “penal ruleta” koji se ponovo posrećio Škotskoj, kao i u polufinalu sa Izraelom.
 
“Neverovatno je koliko su dobro šutirali sa bele tačke u obe utakmice. Razume se, neko je morao da promaši, na našu veliku žalost, to je bio Mitrović, ali ja ga nikako ne bih proglasio za tragičara. Dešava se… Da se ne vraćamo u prošlost i da nabrajamo imena velikih svetskih asova koji su promašivali penale u još važnijim utakmicama. Mitrović je poklonio srce ovoj reprezentaciji i na svakoj utakmici bio među najboljima na terenu. Pred njim je još mnogo kvalifikacionih ciklusa, velikih izazova, svetskih i evropskih prvenstava. Očekujemo da nastavi golgetersku seriju i da bude udarna igla našeg nacionalnog tima”.
 
Ne slaže se Bjeković sa konstatacijom mnogih kritičara da srpski igrači u meču decenije nisu imali dovoljno želje, volje i motiva.
 
“Putujem sa tim momcima na svaku utakmicu i garantujem da je reč o velikim patriotama. Zar vam primer Nikole Milenkovića i Dušana Vlahovića ne govori dovoljno toga? Rizikovali su kazne u svom klubu da bi doputovali u Beograd i stavili se na raspolaganje selektoru za utakmicu sa Škotskom. Svi su oni imali ogroman motiv da svoju zemlju odvedu na Evropsko prvenstvo, tu nema sumnje”.
Nova TV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: