Ivana napada olimpijsko zlato u Parizu!

Nacionalni sport - Utorak 22.03.2022 - 12:38

Ivana Vuleta odlučila je da pokuša još jednom da osvoji zlatnu olimpijsku medalju.

FOTO: Getty Images FOTO: Getty Images
Iako se najavljivalo njeno povlačenje, svetska dvoranska šampionka u skoku udalj će nastupiti i u Parizu 2022. godine.
 
To je potvrdio njen trener Goran Obradović, nakon nedavno završenog Svetskog prvenstva u Beogradu.
 
Vuleta, ranije Španović, rekla je uoči SP u Areni da je planirala da se povuče posle prošlogodišnjih Igara u Tokiju, ali da je promenila plan nakon što je ostala bez medalje.
 
Odlični nastupi nakon Tokija su je uverili da pokuša još jednom da se domogne najvažnije sportske medalje, jedine koja joj nedostaje u karijeri.
 
"Taj 'neuspeh' na Igrama, gde je bila četvrta, sigurno je uticao na nju i na ceo tim. Da je osvojila olimpijsko zlato od aktivne karijere oprostila bi se u Boegradu. Ali, Ivana je i daje gladna vrhunskih rezultata, a igre su joj nekako dužne. Odlučili smo se za još jedan ciklus, koji je ovog puta kraći, blizu je, za dve godine u Parizu. Uostalom, mesec dana posle Tokija osvojila je Dijamantsku ligu, a posle pola godne svetsko zlato u Bogradu. Sa ovim skokom od 7,06 metara i bila bi olimpijska pobednica u Tokiju", rekao je Obradović za "Novosti".
 
U međuvremenu, Ivana tek treba da odluči da li će nastupiti na velikim takmičenjima u nastavku 2022, jer su predstojećeg leta na programu Svetsko prvenstvo u SAD u julu, a onda i Evropsko u Minhenu u avgustu.
 
"Razmak između Svetskog i Evropskog prvenstva je manji od mesec dana. Još ništa nismo planirali. Pre početka sezone odlučili smo se da idemo korak po korak, da mislimo samo na Beograd. Tek ćemo sada praviti planove. Moramo dobro da se dogovorimo. Videćemo da li ćemo se odlučiti za oba ili za jedno takmičenje. Koje, još ne mogu da kažem. Ipak, Ivana je u 31. godini i bio bi za nju veliki napor da ove godine učestvuje na tri velika takmičenja", dodao je Ivanin trener.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: