Iz Zvezde još bez izvinjenja!

Nacionalni sport - Utorak 17.04.2018 - 07:10

Ni tri dana posle skandala i uvreda čelnika Partizana nema zvaničnih reakcija iz Ljutice Bogdana. Odgovor - "nemamo komentar" je apsurdan. Gde se izgubio fer-plej

Gde se izgubio fer-plej FOTO: YouTube printscreen Gde se izgubio fer-plej FOTO: YouTube printscreen
NI tri dana posle derbija nema zvaničnog i javnog izvinjenja čelnika Crvene zvezde posle uvreda dela navijača upućenih čelnicima Partizana, posebno na račun potpredsednika Vladimira Vuletića.
 
Džak sa balonima u obliku muškog polnog organa, koji je išao od ruke do ruke od severne do zapadne tribine, sa namerom da se ubaci u ložu, gde su sedeli gosti, bio je i okidač za tuču navijača na toj tribini, koja samo pukom srećom nije imala tragičnije posledice. Ali, to je bio skandal koji je morao da izazove reakciju domaćina, da osude taj čin i da se izvine gostima.
 
Zvanično! Odgovor iz Ljutice Bogdana - "nemamo komentar" je apsurdan, jer time samo prihvataju krivicu na svoj obraz za ono što niti su uradili, niti su podstakli, niti lično odobravaju. Ne odobravaju ga jer su se mnogi izvinjavali čelnicima Partizana. Usmeno, telefonski. Ne i javno. Ali, ni iz Partizana nije otišlo javno izvinjenje Snežani Borjan, supruzi golmana Zvezde, zbog skandaloznog transparenta, mržnje i pretnji smrću koju su navijači crno-belih uputili bivšoj direktorki marketinga svog kluba. Sigurno to ne odobravaju, ali ga nisu ni javno osudili. 
 
Gde je nestao fer-plej? Gde su nestali oni dani kada su predsednici Zvezde i Partizana sedeli zajedno na tribinama u odelima dajući srpskoj svetkovini najbolji lični primer. Kad su išli zajedno na ručkove, večere, bockali jedni druge zbog rezultata, ali iskazivali poštovanje velikom rivalu.
 
Poštovanje je odavno zaboravljena vrednost u srpskom fudbalu, a rivalitet Crvene zvezde i Partizana je krenuo od raspada SFRJ na stranputicu prevazilazeći sportske okvire i prerastajući u rovovsku borbu sa mnogo mržnje, optužbi, teških reči u saopštenjima i javnim nastupima, pretnji.
 
MI ili ONI je i dovelo srpski fudbal u paradoksalnu situaciju da u sezoni kad su obe ekipe blistale u Evropi, došli među 32 najbolje ekipe Lige Evrope, kad je reprezentacija na Mundijalu, da u Superligi besni verbalni rat, optužbe zbog favorizovanja, skandaloznog suđenja. 
 
Nije teško reći - izvini. Ali to treba i misliti. I ne samo misliti, već da se fudbalu vrati dostojanstvo i fer-plej. Ako Zvezda i Partizan, kao dve lokomotive, ne mogu da žive u duhu fer-pleja, onda srpskom fudbalu nema spasa.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: