Iznenađenje u Melburnu: Tim izbacio Nadala i otvorio put Novaku ka vrhu

Nacionalni sport - Sreda 29.01.2020 - 14:39

Austrijanac je u četiri seta savladao najboljeg tenisera sveta, što Đokoviću donosi novi izazov

Meč je trajao četiri sata i 10 minuta FOTO: AP Meč je trajao četiri sata i 10 minuta FOTO: AP
Dominik Tim je u polufinalu Australian opena. Austrijanac je posle četiri seta savladao najboljeg tenisera sveta Rafaela Nadala i izbacio ga, na iznenađenje mnogih, u četvrtfinalu Grend slema - 3:1 (7:6, 7:6, 4:6, 7:6). Meč je trajao četiri sata i 10 minuta, do ponoći po tamošnjem vremenu.
 
Tim je imao dve meč lopte u taj-brejku četvrtog seta. Neverovatno koliko mu je sreća okrenula leđa: prvu je na svoj servis propustio, a ni drugu nije iskoristio jer je na Nadalov servis izbacio lupticu u aut. Izjednačio je Španac na 6:6.
 
Dobio je Dominik još jedan poen 7:6, a sa njim i meč loptu, Ovog puta je odmah iskoristio i slavio u odlučujućem setu sa 7:6 (8:6).
 
Ovim ispadanjem Nadala u četvrtfinalu otvara se put Novaku Đokoviću ka prvom mestu ATP liste posle Australian opena. Španac je ove godine branio finale i ovim porazom je izgubio 840 bodova, dok Srbin i dalje brani finale. Trenutna razlika između prvoplasiranog i drugoplasiranog tenisera sveta je 515 bodova. Ako Novak uspe da osvoji titulu na prvom Grend slemu sezone biće ponovo najbolji teniser sveta i iza sebe ostaviti Rafaela Nadala i Rodžera Federera.
 
Austrijanac će u polufinalu igrati protiv Aleksandra Zvereva, dok će se u drugom meču za finale boriti Đoković i Federer.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: