Janković u polufinalu, čeka je Maša

Nacionalni sport - Četvrtak 28.03.2013 - 08:31

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u polufinale WTA turnira u Majamiju, gde će igrati protiv Marije Šarapove.

Jankovićeva je posle velike borbe i dva i po sata igre eliminisala Italijanku Robertu Vinči sa 6:4, 6:7(6), 6:3.

Teniserke su tokom meča napravile ukupno 11 brejkova, teško su čuvale stečenu prednost, a na kraju je Jankovićeva bila svežija i koncentrisanija u finišu.

Jankovićeva će u polufinalu igrati protiv Ruskinje Marije Šarapove, dok drugi polufinalni par čine Serena Vilijams i Agnješka Radvanjska.

Nije dobro počeo meč za Jankovićevu, Italijanka je lako osvojila uvodni servis gem, a potom odmah napravila brejk. Međutim, srpska teniserka se vrlo brzo vratila u meč, napala servis rivalke te iz druge šanse napravila ribrejk.

U naredna dva gema obe teniserke su imale problema na svoj servis, ali su ovaj put uspele da osvoje poene. Osetilo se da Jankovićeva podiže nivo igre, usledio je ubedljiv servis-gem, a potom novi brejk za preokret na 4:3.

Ipak, Italijanka nije posustala, iako je JJ imala 30:15, Vinčijeva je uspela da pronađe rešenje na servis Srpkinje i odmah uzvrati ribrejkom za 4:4.

Teniserke su veoma loše čuvale svoj servis u drugom delu seta, usledio je maratonski gem u kojem je više strpljenja imaja Jankovićeva, koja je iz druge šanse napravila treći brejk u setu i ponovo povela.

To je konačno iskoristila, perfektno odigrala naredni gem, te bez izgubljenog poena stigla do 6:4 u prvom setu.

Jankovićeva je uspela da na startu drugog seta isputi 40:0 u dva gema. Prvo je prokockala tri brejk lopte u prvom gemu, da bi potom dozvolila rivalki da preokrene i iz drugog pokušaja ona napravi brejk koji je pretvorila u velikih 3:0.

Međutim, Jankovićeva se ne predaje, konačno osvaja gem na svoj servis, a onda sa nekoliko sjajnih poena i agresivnom igrom stiže konačno do brejka i smanjuje na 3:2.

Jelena bez problema kapitalizuje brejk, a potom ponovo pritiska rivalku. Vinči greši nekoliko puta, daje šansu Jankovićevoj, koja je ne koristi, te posle maratonske borbe Italijanka osvaja gem.

Srpska teniserka je tako ponovo proputila svoju šansu, i vratila samopouzdanje Italijnaki, koja odmah pravi brejk, ali ne i set. Imala je set loptu, ali Jankovićeva preokreće i pravi ribrejk koji pretvara u novo izjednačenje - 5:5.

Jankovićeva je umalo iskoristila trenutak i napravila preokret, ali Vinči spašava brejk šansu i stiže do šestog gema. Jankovićeva je bila pod velikim pritiskom, Vinči je imala i brejk loptu za set, ali se Jelena izvukla i izborila taj-brejk.
Beta/AP Photo/Wilfredo Lee
Beta/AP Photo/Wilfredo Lee

Italijanka je brzo napravila mini-brejk za 3:1, ali se JJ vratila i izjednačila. Međutim, Vinči je bila strpljivija, mirnija, te sa još dva mini-brejka na razliku dobila taj-brejk 8:6 i sa 7:6 izjednačila u setovima.

Izjednačivši u setovima Vinči je zaigrara rasterećenije i već na startu odlučujućeg stigla do brejka prednosti. Ali, kao i tokom celog meča, Italijanka ne uspeva dugo da zadrži prednost, Jelena se vraća i izjednačuje na 2:2.

Jankovićeva sledeći gem osvaja bez izgubljenog poena, a potom posle velike borbe pravi preokret, stiže do novog brejka i četvrtog uzastopnog gema za 4:2.

Konačno je srpska teniserka uspela da izdrži pritisak rivalke i posle mnogo problema kapitalizuje brejk za 5:2. Vinči je osvojila naredni gem, a Jankovićeva nije propustila ukazanu šansu te je sa 6:3 u trećem setu dobila meč i plasirala se u polufinale.
 

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: