Jelenić: Istina mora da se zna

Nacionalni sport - Sreda 08.05.2013 - 18:16

Predsednik Crvene zvezde Viktor Jelenić insistira na tome da javnost bude informisana na pravi način o tome šta se dešava.

Jelenić: Istina mora da se zna Jelenić: Istina mora da se zna

Jeleniću smeta ponašanje, izjave i optužbe rivala tokom finalne serije sa Radničkim. Oba tima su ostvarila po jednu pobedu u izuzetno napetim mečevima, a u sredu je u Beogradu na programu treći meč.

"Javnost treba da bude informisana na pravi način. Imali smo posle prve utakmice u najmanju ruku čudno saopštenje iz Kragujevca. Mi smo analitirali i prvu i drugu utakmicu", rekao je Jelenić za "Žurnal".

"U prvom meču kod nerešenog rezultata u samom finišu svira se nepostojeći faul Zvezdi i Radnički ima šuteve za pobedu Buruća i Zlokovića. U drugom, za nepunih 30 minuta imali smo osam isključenja, a u poslednjih 150 sekundi čak četiri puta igrača manje. Uz to poslednje isključenje u uplivavanju bez lopte može da se dosudi i svakom napadu i gotovo se nikada ne sankcioniše, Kako da to razumemo".

Posebno je bilo mnogo kritika zbog finiša prvog meča.

"Damir Buruć po završetku utakmice udara u sto i preti našem predstavniku Stanku Jovanoviću. I prolazi sa jednom utakmicom. Da li bi neki naš reprezentativac u Hrvatskoj ili drugoj zemlji mogao tako da se ponaša i tako bio kažnjen. Vanja (Udovičić) je po pravilima kažnjen sa dve utakmice mada smatram da je trebalo da bude isključen bez prava zamene. Pojma nemam zbog čega je Avramović kažnjen. Izjave o mrtvom vremenu su smešne, jer ispada da u tom periodu možeš nekome glavu da otkišen i da nema kazne".

"Radnički vrši pritisak od samog starta lige kako je suđenje na njegovu štetu. Baš me zanima posle onoga što se dogodilo u Kragujevcu da li su zadržali stav da je bolje da im sude stranci", pita se Jelenić.

Prilikom incidenta sa Burićem umešan je bio i golman Zvezde Denis Šefik, za šta su Kragujevčani takođe tražili kaznu.

"Po zvršetku meča Šefik je video ponašanje Burića i samo je došao do njega i sklonio ga od stola. Ja sam ga držao bojeći se da će da bude nešto više. Uostalom, bio je tu Dejan Udovičić i sve je to mogao da vidi", rekao je Jelenić.

Prvi čovek Zvezde je prokomentarisao i konferenciju za medija Radničkog.

"Čujte, izraz centri moći iz Beograda. Pa da je to istina da li bi nama odgovaralo da postoji klub poput Radničkog. Da su se poštovala prvaila Radnički bi bio B ligaš. Smatrali smo da je interes našeg vaterpola da imamo jedan takav klub i podržali smo ga. Zanimljivo, niko se iz radničkog nije osvrnio na te izjave gradskog čelnika".

"Da li ste videli neku reakciju našeg trenera, neko nedolično ponašanje u bazenu. Mi ćemo i večeras učiniti sve da sportski dođemo do željenog rezultata. Ali ne želim više da nas prozivaju kako puštamo da neistene postanu istine. I o suđenju i o ponašanju i o centrima moći", zaključio je Jelenić.

Treći meč finalne serije srpskog šampionata izmneđu Crvene zvezde i Radničkog igra se u sredu na Tašmajdanu od 20.00 časova uz prenos na televiziji B92.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: