JSL: Novi remi Partizana

Nacionalni sport - Četvrtak 04.04.2013 - 18:07

Fudbaleri Slobode i Partizana igrali su u Užicu bez golova u poslednjoj utakmici 21. kola Jelen Superlige.

JSL: Novi remi Partizana JSL: Novi remi Partizana

Srpski šampion je tako nakon dva uzastopna remija u pet dana prednost od 11 bodova u odnosu na Crvenu zvezdu sveo na sedam.

Partizan je bio bolji u većem delu ne preterano kvalitetne utakmice, imao je i znatno više dobrih prilika, ali Šćepović i Mitrović pre svih nisu bili raspoloženi.

Na drugoj strani Sloboda je iz kontri imala nekoliko opasnih šansi, a najbolju je u 72. minutu propustio Pejović koji je bio u situaciji ’jedan na jedan’ sa Stojkovićem.

Partizan već u nedelju očekuje novi težak ispit pošto u Humsku stiže Vojvodina.

Sloboda: Ranković, Lovrić, Vasilić, Knežević, Pilipović, Purić, Pejović, Gojković, Purić, Tijago, Ranđelović.

Partizan: Stojković, Miljković, Ostojić, Ivanov, Stanković, Smiljanić, Brašanac, Ilić, Luka, Šćepović, Mitrović.

Na tribinama su, kao i obično, dve odvojene navijačke grupe Partizana, a stadion nije pun.

Prvu šansu na meču ima Partizan, u sedmom minutu Brašanac prolazi po levoj strani, ali zgusnuta odbrana Užičana izbacuje loptu u korner.

U desetom minutu Sloboda je pokušala da organizuje prvu ozbiljnu akciju, ali su uzastopne greške na centru otvorile kontru 5 na 3. Šansu propušta Mitrović, koji je bio sebičan, a njegov atraktivni pokušaj ne pogađa okvir gola.

Dva minuta kasnije Mitrović pokušava sa 18 metara, Ranković je siguran.

U 14. minutu Sloboda je dobro započela akciju, ali je Ranđelovićev završni pâs bio očajan.

Užičani su u 17. minutu pokušali kontru, ali je Tijago posle duela pao ispred pomoćnog sudije, faula nema. Ljubiša Stamenković je u raspravi sa sudijom Glođovićem.

Dramatična scena u 19. minutu - Stojković ispušta loptu posle jednog entaršuta, Pejović mu je izbija, po svemu sudeći rukom, igra se ne prekida, a lob sa gol-linije u korner izbacuje Ivanov.

Domaćin i dalje opasniji, u 23. minutu odbrana Partizana ispada, ali je bar pola metra u ofsajdu Ranđelović.

Posle uvodne dominacije Partizana, težište igre se pomerilo na polovinu gostiju, ali upravo tada Partizan pravi najbolju akciju na meču.

Šćepović i Mitrović su ostavili Brašanca potpuno otvorenog, ali je njegov udarac iz sjajne pozicije blokiran. Posle kornera Mitrović šutira, Ranković brani.

Partizan je ponovo preuzeo kontrolu, ali bez izgeldnijih situacija, ali ponovo povučeniji tim opasniji iz kontre, dva uzastopna utrčavanja Užičana delovala su opasno, ali odbrana crno-belih oprezna.

Gosti imaju 58 posto poseda lopte posle 35 minuta.

Saša Ilić je dobio neugodan udarac sleđa, Knežević se provukao bez kartona.

Potpuno nepovezana igra oba tima u finišu poluvremena, najzabavnije je gledati trenera domaćina, koji zabavlja publiku u stavu propovednika. Vermezović takođe u pokretu, ali mnogo mirniji u reakcijama.

U 45. minutu Stojković izleće na loptu na samoj ivici šesnaesterca, izbija loptu.

Slabo prvo poluvreme se završilo, verovatno je značaj meča sputao igrače.

Oba pomoćna trenera slažu se da se igra jalovo, i da je neophodno bolje igrati u nastavku.

Na samom startu drugog poluvremena Partizan je nenadano dobio šansu - Stanković je iz velike daljine uputio šut, koji se ispostavio kao dobar pâs za Šćepovića, ali je Ilićev udarac bio vrlo neprecizan.

Minut kasnije Lovrić je odličnom fintom poslao Mitrovića u aut, ali pritisak Partizana raste, Ranković dvaput u nizu šalje loptu u korner. Posle drugog kornera Saša Ilić hvatanjem sleđa seče kontru i dobija žuti karton.

U sledećem minutu Pilipovićev udarac sa 16 metara prolazi metar od Stojkovićeve stative.

Solidna šansa za Partizan u 51. minutu. Brašanac je proigrao Šćepovića na kapici, ovaj je posle duplog pasa s Mitrovićem šutirao, ali je lopta prošla tik pored leve stative.

Partizan je nastavio da pritiska protivnika, bez mnogo izglednih prilika u narednih deset minuta.

Domaći su, kao i u prvom delu, čekali priliku iz kontri, a u nekoliko navrata njihovi igrači utrčavali su u ofsajd.

U 64. minutu najaktivniji igrač meča Brašanac prošao je po levom krilu, proigrao Mitrovića, koji se na 15 metara izborio za poziciju, ali je Ranković odbranio nogom.

U 69. minutu umalo da vidimo reprizu duela Ronaldinjo - Siman sa SP 2002, Brašanac je imao slobodnjak na 35m iskosa, Ranković je čekao daleko od linije čekajući centaršut, a igrač Partizana je poslao loptu odmah iznad prečke.

Usledila su dva mlaka pokušaja Slobode, Tijago je šutirao posle driblinga, a Purić centrirao, ali oba puta Stojković rutinski hvata.

Šansa utakmice za Slobodu u 72. minutu: Pejović izlazi sâm pred Stojkovića, imao je vremena da se namesti i cilja, ali je to uradio loše i pogodio reprezentativnog golmana u butinu. Odbijena lopta stigla je na 25 metara do Ranđelovića, koji je očajno primio dok je pred njim bio gotovo prazan gol.

Miljković i Pejović su se pokoškali pored aut-linije i dobili po karton, a pomiritelj je, kao i obično ove sezone, bio Lola Smiljanić.

Eliomar i Ninković, koji su ušli u poslednjih dvadesetak minuta, učestovali su u još jednoj šansi Partizana, ali Mitrović i Kojić nisu uspeli da savladaju Rankovića. Golmanu Slobode je ukazivana pomoć u toku malopređašnje gužve.

U 84. minutu pao je Pilipović, nikog nije bilo oko njega. Sloboda do tog trenutka nema još nijednu izmenu.

Pilipović se vrati na teren, a navijači Slobode su verovatno zbog toga zažalili - Sloboda je imala kontru 3 na 1 preko pola terena, upravo on je vukao loptu, ali umesto da posluži bilo kog od slobodnih saigrača, on je dodao loptu pravo u noge Ostojića.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: