Juriš na LŠ bez publike

Nacionalni sport - Utorak 21.08.2018 - 07:41

Nikada ne smete da se zadovoljavate nekim dostignućima, morate da budete ambiciozni, da tražite ciljeve ako ih nemate i da idete napred - poručio je Milojević

Veliki događaj pred praznom Veliki događaj pred praznom "Marakanom"
Miris Lige šampiona oseća se na svakom koraku u Ljutice Bogdana, stadion je preplavljen grbom elitnog takmičenja, stigle su lopte, čuvena “mušema” će se večeras od 21.00 (Arena 1) prvi put zatresti na stadionu “Rajko Mitić”. 
 
Crvena zvezda je spremna da se uhvati ukoštac sa Salcburgom i u tišini “Marakane” (kazna UEFA, meč bez gledalaca) pokuša da napravi prvi korak ka snu - grupnoj fazi Lige šampiona. Trener Vladan Milojević je uzdržan, kao i uvek...
 
- Obezbedili smo Ligu Evrope, ali nikad ne smete da se zadovoljavate nekim dostignućima. Morate da budete ambiciozni, da tražite ciljeve ako ih nemate i da idete napred. Cilj u Evropi nismo zacrtali pre starta sezone, jer Zvezde mora da teži uvek Ligi šampiona. Nismo se zadovoljili Ligom Evrope i mi ćemo učiniti sve ono što je do nas. Uz malo sreće i Božju pomoć možemo da ostvarimo želje - uputio je jaku poruku Milojević.
 
Salcburg je sistem, nije samo tim odličnih pojedinaca, pričao je Milojević o rivalu čiju filozofiju je upoznao dok je bio trener Čukaričkog.
 
- Igrali smo protiv njihove filijale Grodiga, sa saradnikom sam bio gost Salcburga, video o kakvom se sistemu radi. To je klub koji je negde uticao na mene kao trenera i svi rezultati koje postižu su plod sistema. Dovode talente, ne samo iz Austrije, već iz čitavog sveta, lepo je kad možete da formirate igrača u mlađim kategorijama, jer onda možete uvek da ga ubacite u sistem koji funkcioniše. Mi im dajemo zbog svega ulogu favorita, ali izlazimo na teren kao i pred svaki drugi meč.
 
Šef struke crveno-belih još jednom je ponovio da nije poklonik kazne da se fudbal igra bez publike.
 
- Treba da se nađu drugi mehanizmi. Jer, ja sam i za nagrade i za kazne, ali ovaj meč nije samo poseban za naš klub, već je događaj i za celu zemlju. Mi ćemo pokušati da damo sve od sebe kao da su navijači uz nas, bićemo koncentrisani na utakmicu.
 
Napasti Salcburg i upustiti se u utakmicu “za gol više” ili napraviti blok i čekati kontru? Milojević nijednim odgovorom nije nagovestio šta sprema prvaku Austrije, niti otkrio koga će poslati na teren. Ako će napasti, onda će udarnu četvorku činiti Radonjić, Ben, Kafu i u špicu Stojiljković. U suprotnom možda ojača vezu (Jovičić, Jovančić, Krstičić), a Bena prebaci na mesto napadača.
 
- Ne kalkulišem, neću sada da pričam da li je dobro da ne primimo gol. Salcburg ima svoj stil igre od koga ne odstupa, igraju dva prvaka i sva su predviđanja da bi ovo trebalo da bude dobra i zanimljiva utakmica. Svaki detalj može da bude presudan. Mi ćemo učiniti sve da se nametnemo i da pokušamo da ostvarimo rezultat koji nam odgovara. Ali, ne treba smetnuti s uma da je ovo samo prvo poluvreme - zaključio je Milojević.
 
Crvena zvezda će imati šesti pokušaj da se domogne Lige šampiona. Iako će se odluka doneti na “Red bul areni” 29. avgusta (21.00, RTS i Arenasport), od današnjeg ishoda na praznoj “Marakani” verovatno će zavisiti i konačan pobednik.
 
SASTAVI
CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Degenek, Rodić - Jovančić, Krstičić - Kafu, Ben, Radonjić - Stojiljković.
SALCBURG: Stanković - Lajner, Ramaljo, Pongračić, Ulmer - Volf, Samaseku, Junuzović, Haidara - Dabur, Jabo.
 
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: