Kad je bilo najvažnije, Zvezda je bila prava

Nacionalni sport - Nedelja 07.04.2019 - 12:24

U utakmici u kojoj nije bilo prostora za grešku, Milan Tomić i njegovi igrači bili su na najvišem nivou.

Treću godinu uzastopno Zvezda u finalu ABA lige kroz majstoricu Treću godinu uzastopno Zvezda u finalu ABA lige kroz majstoricu
Treću godinu uzastopno, košarkaši Crvene zvezde mts plasirali su se u finale ABA lige kroz "majstoricu". 
 
Posle trijumfa protiv Budućnosti 2017. i Mornara 2018, crveno-beli su ovog proleća u polufinalnom meču "biti ili ne biti" nadigrali Partizan i petu godinu zaredom ušli u seriju za titulu i evroligašku vizu.
 
Nakon četiri uzastopna "večita" derbija na jednu loptu, mnogi su očekivali još jedan duel u kojem odluka "pada" u poslednjoj sekundi. Međutim, subotnji meč u crveno-belom, krcatom "Pioniru" bio je potpuno u znaku jednog tima - ekipe Milana Tomića.
 
Izuzev početnih "0:3", Zvezdini košarkaši kontrolisali su ritam i tok utakmice od početka do kraja, a u jednom trenutku poslednje deonice imali su čak 35 poena prednosti. Crno-beli su do kraja smanjili zaostatak na konačnih "minus 21", pa pružili ruku boljem...
 
Partizanov trener Andrea Trinkijeri koristio je tokom polufinalne serije "bokserske" najave i tako poručio uoči "majstorice" da njegov tim "nikad neće baciti peškir". Ispostavilo se da je snažan udarac domaćih u prvoj četvrtini bio odlučujući i da gosti do kraja nisu našli prostor i način da učine utakmicu neizvesnom.
 
Kada je bilo najvažnije, u meču posle kojeg nije bilo nazad, Tomićev tim je bio fokusiran, spreman da odigra timski, da tako nadomesti odsustvo povređenog "motora" ekipe Džoa Reglenda i da nastavi trku za povratak u Evroligu.
 
Zvezda je prva promašila (Branko Lazić, trojku), Partizan je prvi pogodio (trojku, Novica Veličković) i imao je šansu da nastavi da gradi sa te polazne tačke, ali je usledila serija crveno-belih 15:0, koja je dala ton meču. Ispostavilo se, ta ofanziva Tomićevog tima bila je uvod u veče koje će navijači crveno-belih dugo pamtiti.
 
Ime narednog protivnika šampion Srbije saznaće u nedelju, nakon "majstorice" Cedevite i Budućnosti.
Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: