Kako Srbija može na svetsko prvenstvo: "Orlovima" odgovara i remi u Portugaliji, ali pod jednim uslovom

Nacionalni sport - Sreda 13.10.2021 - 13:17

Šest bodova u oktobarskom kvalifikacionom ciklusu je nešto čemu smo se nadali i što su obećavali reprezentativci Srbije.

FOTO: FSS FOTO: FSS
Ruku na srce, igra nije bila na nivou nekih prethodnih izdanja "orlova", ali najvažnije je da smo preskočili Luksemburg i Azerbejdžan, pa spremni čekamo Portugaliju i meč u Lisabonu 14. novembra.
 
Srbija ima 17 bodova, a Portugalija bod manje, ali i utakmicu manje. U sledećem kolu Kristijano Ronaldo i drugovi će 11. novembra igrati protiv Irske, a Srbiju čeka prijateljska utakmica protiv Katara.
 
I na kraju o direktnom plasmanu na Mundijal odlučiće baš meč na Pirinejskom poluostrvu.
 
Kako stvari stoje Srbiji će u poslednjem kolu najverovatnije biti potrebna pobeda u Lisabonu, sem ako Irska u Dablinu ne iznenadi i savlada favorizovanu Portugaliju.
 
Naime, "orlovi" su nakon 7 odigranih utakmica prvi na tabeli sa 17 bodova.
 
Druga je Portugalija koja ima 16 bodova, ali i utakmicu manje.
 
Portugalija je ubedljivom pobedom popravila gol razliku i biće im dovoljno da ne izgube u Dablinu i kući protiv Srbije za plasman na Mundijal.
 
Naime, Portugalci imaju gol razliku plus 12, a Srbija plus 8.
 
Ukoliko Portugalija ne izgubi u Irskoj, "orlovima" u Lisabonu igra samo pobeda.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: