Ko je favorit za osvajanje Kupa?

Nacionalni sport - Sreda 06.02.2013 - 20:59

U četvrtfinalu smo izvukli najtežeg rivala, dok nas u polufinalu verovatno čeka duel sa domaćinom – kaže trener Crvene zvezde

POSLEDNJI trofej u vitrinama Crvene zvezde je stilizovana „Žućkova levica“, osvojena 2006. godine pod vođstvom tadašnjeg trenera Dragana Šakote. Uoči finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu (7-10. februar), još jedna titula naslovljena imenom košarkaške legende ne bi utolila ogromnu glad kluba sa Malog Kalemegdana, ali bi svakako bila odlično predjelo za napad na značajnija dostignuća u završnici sezone.

 
- Iako ne donosi ništa osim sportskog prestiža, svakom učesniku je veoma važno da osvoji taj trofej - kaže trener crveno-belih Vlada Vukoičić. - Naravno, pehar Kupa Koraća je i naša želja, ali ne možemo o njemu da razmišljamo pre nego što smo napravili prvi korak.
 
Zvezdu na prvom koraku, drugog četvrtfinalnog dana turnira u Kragujevcu, očekuje duel sa drugoplasiranim timom Košarkaške lige Srbije - novosadskom Vojvodinom. U slučaju da opravda ulogu apsolutnog favorita u ovom meču, već narednog dana, gotovo izvesno, sledi polufinalni derbi sa domaćinom Radničkim.
 
- Nema nikakve dileme da imamo najteži raspored. Odigrali smo najviše utakmica u dosadašnjem delu sezone, tako će biti i u nastavku. Od četiri protivnika koje smo mogli da dobijemo iz Košarkaške lige Srbije, izvukli smo najtežeg, dok nas u polufinalu verovatno čeka duel sa domaćinom, koji ima najveće šanse da osvoji trofej. Zbog toga bih ulogu favorita prepustio Radničkom i Partizanu, koji imaju lakši raspored.
 
Zbog ograničenja broja stranaca u domaćim takmičenjima, crveno-beli su se privremeno odrekli američkog centra Eltona Brauna, koji je angažovanjem makedonskog reprezentativca Predraga Samardžiskog skliznuo na poziciju treće „petice“.
 
- Kao što pred svaku utakmicu biramo sastav ekipe, tako smo i sada sastavili spisak igrača za finalni turnir Kupa Koraća. Oni koji nisu na njemu treniraće sa timom i konkurisaće za ostale mečeve, jer se sezona ne završava u Kragujevcu - konstatuje Vukoičić.
Novosti

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: