Košarkaši Srbije se plasirali na EP pobedom protiv Gruzije

Nacionalni sport - Subota 20.02.2021 - 01:53

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se danas na Evropsko prvenstvo 2022. godine, pošto je u Tbilisiju pobedila Gruziju sa 92:66 (13:10, 24:21, 28:20, 27:15), u utakmici pretposlednjeg petog kola kvalifikacione Grupe E.

Slavlje u pretposlednjem kolu kvalifikacione Grupe E FOTO: Košarkaški savez SRB Slavlje u pretposlednjem kolu kvalifikacione Grupe E FOTO: Košarkaški savez SRB
Srbiju su predvodili Filip Petrušev sa 27 poena i šest skokova i Danilo Anđušić sa 22 poena i pet asistencija. Nikola Rebić dodao je 11 poena, a Aleksa Avramović devet poena i pet skokova.
 
U ekipi Gruzije najefikasniji je bio Giorgi Šermadini sa 20 poena i osam skokova, Duda Sanadze postigao je 15, a Koner Frankamp i Beka Burjanadze dodali su po 10 poena.
 
Srpski košarkaši su dobro počeli utakmicu, poveli su sa 4:0 i 11:2, ali je Gruzija nakon toga napravila seriju 8:0 i prišla na poen zaostatka zahvaljujući i dobrom skoku. Do kraja deonice poentirao je Nemanja Dangubić za 13:10, piše "Danas".
 
Ekipe su u nastavku postizale malo poena, a Gruzija je uspela da povede sa 16:15 košem Frankampa. Posle toga igralo se koš za koš, ali je Srbija predvođena Petruševim ipak uspela da stekne šest poena prednosti, 24:18.
 
Prvu „trojku“ na utakmici Srbija je postigla minut i 11 sekundi pre kraja poluvremena, kada je pogodio Anđušić za 32:27. Prvo poluvreme Srbija je dobila sa šest razlike (37:31) posle „trojke“ Petruševa i koša Anđušića.
 
Srpski tim je na početku treće četvrtine vezao tri „trojke“ (Anđušić, Ognjen Jaramaz, Dangubić) za vođstvo 46:33. Srbija je posle toga čuvala prednost, pogađali su „trojke“ Anđušić, Avramović i Rebić, da bi košem Avramovića u poslednjim trenucima te deonice povela sa 14 razlike (65:51).
 
Sa dobrom igrom Srbija je nastavila i u poslednjoj deonici u kojoj je uvećavala prednost između ostalog „trojkama“ i atraktivnim „zakucavanjima“ i ostvarila ubedljivu pobedu. Najveću prednost od 28 poena Srbija je stekla „trojkom“ Rebića za 92:64.
 
Srbija je druga na tabeli skorom od tri pobede i dva poraza, a Gruzija je prva sa četiri pobede i jednim porazom. Gruzija je kao domaćin već izborila plasman na Evropsko prvenstvo.
 
Košarkaši Srbije, koje je sa klupe predvodio Dejan Milojević, će u poslednjem šestom kolu u nedelju od 13 časova u Tbilisiju igrati protiv Švajcarske.
 
Evropsko prvenstvo održaće se od 1. do 18. septembra 2022. godine u Gruziji, Nemačkoj, Češkoj i Italiji.
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: