Lajović krenuo odlično, pa izgubio: Korejac sprečio srpsko četvrtfinale

Nacionalni sport - Četvrtak 23.09.2021 - 13:41

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u kazahstanskom Nur-Sultanu – od njega je sa 2:0 u setovima bolji bio južnokorejski teniser Kvon Sun-vu.

FOTO: Flickr FOTO: Flickr
Po setovima bilo je 7:5, 6:4 za azijskog tenisera, 82. igrača ATP liste, koji će u borbi za polufinale igrati protiv još jednog srpskog predstavnika – Lasla Đerea.
 
Dobro je meč otvorio Beograđanin i odmah je napravio brejk, koji je potvrdio i došao do vođstva 3:0. Održavao je Lajović prednost, vodio 5:2 i servirao za vođstvo 1-0 u setovima, a zatim je usledio veliki pad u njegovoj igri.
 
Kvon je napravio brejk, a Lajović je ponovo propustio priliku da na svoj servis uzme set, a zatim je na Kvonov servis imao dve set-lopte koje nije iskoristio. Korejac je nastavio seriju, napravio još jedan brejk i sa 7:5 rešio prvi set u svoju korist posle velikog preokreta.
 
U drugom delu igre Kvonu je bio potreban samo jedan brejk – on je došao u trećem gemu, u kojem je iskoristio prvu priliku da srpskom teniseru oduzme servis, a do kraja je uspešno branio stečenu prednost.
 
Turnir u Kazahstanu, „Astana Open“ pripada seriji ATP 250, a u 2020. godini osvojio ga je Australijanac Džon Milman.
 
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: