Lajović prekinuo crni niz

Nacionalni sport - Sreda 16.09.2020 - 11:41

Dušan Lajović, najbolje rangirani teniser Srbije na ATP listi (25) posle svetskog broja 1 Novaka Đokovića, konačno je izašao iz serije loših rezultata.

Uspeh nakon tri vezana poraza FOTO: Getty Images Uspeh nakon tri vezana poraza FOTO: Getty Images
Nakon tri vezana poraza na turnirima različitih kategorija u resetovanom delu sezone „belog sporta“ pobedio je kvalifikanta Alehandra Davidoviča Fokinu – 2:0 (6:4, 6:4) i preko leđa 21-godišnjeg Španca završio u drugom kolu mastersa u Rimu.
 
Što mu je prvi takav uspeh u glavnom gradu Italije.
 
Sve što mu nije išlo za rukom protiv Španca Pabla Karenje Buste (na početku Sinsinati mastersa), Belorusa Jegora Gerasimova (na startu Otvorenog prvenstva SAD) i Nemca Janika Hanfmana (u ranoj fazi turnira 250 u Kicbilu), uspelo mu je u duelu sa momkom koji je morao da se pomuči za mesto u glavnom žrebu.
 
Čak i u drugom, nešto uzbudljivijem setu nije dopuštao lošije rangiranom kolegi (70) da mu nametne svoj stil i ritam.
 
Naprotiv, iskusniji Beograđanin (30) je bio taj koji je imao inicijativu, bolje servirao, pravio brejkove…
 
Prvo slavlje na gem protivnika donelo mu je 3:1 u prvom delu meča, posle čega je manje, više rutinski priveo posao kraju.
 
Na isti način je poveo na samom startu drugog dela duela, da bi posle identičnog odgovora Fokine za 3:3 uspeo da se stabilizuje i još jednim brejkom (4:3) trasira put ka trijumfu kojim se pridružo zemljaku Filipu Krajinoviću.
 
Da bi otišao još jedan korak dalje na mestu gde je do sada stvarao samo loše uspomene, Lajović bi morao da bude bolji od pobednika meča Miloš Raonić (Kanada) – Adrijan Manarino (Francuska).
 
Đoković kreće protiv Karusa
 
Novak Đoković u napad na novi titulu u „večnom gradu“ kreće današnjim duelom sa Italijanom Salvatoreom Karusom, koji je dobio specijalnu pozivnicu za glavni žreb turnira, a onda iznenadio Amerikanca Tenisa Sandgrena – 2:1 (3:6, 6:3, 7:6 (7:4)). Prvi reket sveta i Karuso su se do sada samo jednom sastali i to prošle godine na Rolan Garosu, kada je osvajač 17 grend slem titula u tri seta opravdao ulogu apsolutnog favorita – 6:3, 6:2, 6:3.
 
U Rimu je juče nastupio i Miomir Kecmanović, koji se u prvom meču nakon osvajanja prvog ATP turnira u karijeri (u Kicbilu), kasno popodne, sastao sa Japancem Jošihitom Nišiokom.
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: