Lajović „ukrao“ dva taj-brejka i prošao dalje

Nacionalni sport - Četvrtak 13.02.2020 - 11:55

Srpski teniser je morao dobro da se namuči protiv španskog predstavnika Pedra Martineza

Morao je Lajović dobro da se pomuči FOTO: Getty Images Morao je Lajović dobro da se pomuči FOTO: Getty Images
Morao je Dušan Lajović dobro da se pomuči kako bi prošao u četvrtfinale turnira u Buenos Ajresu. Treći nosilac takmičenja je tek posle dva taj brejka uspeo da slomi otpor Pedra Martineza (Španija) – 7:6 (8:6), 7:6 (8:6).
 
U prvom setu nije viđena nijedna brejk šansa, da bi u odlučujućem gemu Španac bio bliži pobedi, vodio je sa 6:4 i imao dve set lopte, Dušan je od tog momenta osvojio četiri poena u nizu i poveo.
 
Za razliku od prvog, već na startu drugog su „razmenili“ brejkove, da bi Martinez ponovo bio nadomak osvajanja seta. Imao je prednost od 6:5 i na servis srpskog igrača tri brejk lopte koje bi mu donele izjednačenje u setovima. Lajović se izvukao iz teške situacije i zakazao novi taj-brejk.
 
Tamo je ponovo Pedro bolje započeo, poveo je sa čak 5:1 i sve je „mirisalo“ na treći set. Međutim, Srbin nije tako mislio. Osvojio je pet uzastopnih poena, Španac je tek tada prekinuo Dušanov niz, da bi Lajović potom osvojio dva nova poena i prošao dalje.
 
Za polufinale će igrati protiv boljeg iz duela Kasper Rud (Norveška)-Roberto Kabaljes-Baena (Španija).
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: