LEPOMIR BAKIĆ TVRDI: Diskriminisan sam na sportskom takmičenju jer sam invalid, Intervenisala i POLICIJA.. SKANDAL U JAGODINI

Nacionalni sport - Četvrtak 13.10.2022 - 12:14

Lepomir Bakić tvrdi da je diskriminisan na takmičenju u Jagodini na takmičenju koje se nedavno održalo poznatije kao Yamamoto.

Foto:Facebook Foto:Facebook
- Na takmičenju sam nastupio sa pet svojoj takmičara,koji su osvojili tri zlatne i jednu bronzanu medalju. Međutim,animozitet i ljubomora i pakost pojedinih ljudi u organizaciji dozivljava vrhunac. Nisu mi dozvolili da prođem kroz VIP ložu i da bodrim svoje takmičare,kao ni da učestvujem u njihovoj pred pripremi za takmičenje. Iako sam licencirani sudija sa uredno plaćenim kortizacijama nije mi dozvoljen prolazak. Da diskriminacija pored neprofesionalizma i urušavanja sportske etike bude jos veća, jer sam došao na štakama pošto se oporavljam od teškog preloma stopala, koje uspešno saniram jakom motivacijom - priča Bakić i dodaje:
 
- Grupa momaka iz Novog Sada koja je obezbedjivala takmičenje u Novom Sadu,a za koje postoji indicija da nemaju licencu usprotivila se mom prolasku do bine da bodrim svoje takmičare. Najpre je došlo do verbalne svađe zbog kojih je reagovala i policija koja je došla na lice mesta i sprečila dalji sukob i napravila službenu belešku. Dok je glavni organizator otisao u obližnji kafić ja sam ostao u publici sto je vid tako teske diskriminacije i poniženja,pogažen je sportski duh na jednom takmičenju - smatra on.
 
- Razgovorao sam sa advokatskim timom u vezi lične diskiminacije na ovoj sportskoj manifestaciji Jagodina open i neregularnostima na takmičenju. . Tražimo jednaka prava za sve učesnike i takmičare ujedno i ukazujemo na povrede zakona o sportu. Pozivam sve nadležne institucije da reaguju na povredu etičkih i moralnih načela sporta ne uzimajući u obzir da sam bivši internacionalni i nacionalni šampion, trenutno nacionalni i internacionalni sudija za bodibilding i fitnes IFBB saveza Srbije i lice sa posebnim potrebama zbog mog fizičkog stanja sa nemogućnošću normalnog kretanja usled teške povrede preloma nogu - zaključuje on a prenosi Kurir
 
Kurir

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: