Maksimović: Ako budemo na našem nivou ne plašim se za rezultat protiv Švedske

Nacionalni sport - Utorak 07.06.2022 - 14:09

Srpski fudbaler Nemanja Maksimović rekao je danas da selekciju očekuje težak zadatak protiv Švedske, ali da ukoliko odigraju na svom nivou ne strahuje za rezultat.

OK Radio/FSS OK Radio/FSS
"Stručni štab je pripremio detaljnu analizu o Švedskoj koja ima veliki broj vrlo kvalitetnih igrača. Gledao sam nekoliko njihovih utakmica i svestan sam da nas očekuje težak zadatak, pogotovo što se igra na njihovom stadionu gde vlada sjajna atmosfera. Ukoliko odigramo na našem nivou, ne strahujem za rezultat", rekao je Maksimović, preneo je Fudbalski savez Srbije.
 
Fudbalska reprezentacija Srbije gostovaće u četvrtak selekciji Švedske, u meču trećeg kola B divizije Lige nacija.
 
Srpski fudbaleri će popodne krenuti na put za Stokholm.
 
Srbija je u prvom kolu poražena od Norveške (0:1), dok je u nedelju u Beogradu pobedila Sloveniju sa 4:1.
 
U Grupi 4 Srbija zauzima drugo mesto sa tri boda, dok je Švedska sa istim brojem bodova na trećem mestu.
 
Fudbaler Hetafea istakao je da je selekcija Srbije kvalitetnija od Švedske.
 
"Kvalitetniji smo od Švedske, nadam se pobedi i nastavku borbe za prvo mesto u grupi", dodao je on.
 
Vezni fudbaler Darko Lazović rekao je da je imao puno prostora na meču protiv Norveške, ali da je falio završni pas.
 
"Norvežani su defanzivno stajali veoma dobro, napravili su blok i bilo je jako teško da ih probijemo. Uspeli smo da stvorimo par prilika, nismo ih iskoristili, ali je protiv Slovenije sve došlo na svoje mesto", rekao je Lazović.
 
Lazović je dodao da ga nije iznenadio poraz Švedske od Norveške (2:1).
 
"Jednostavno, termin je vrlo nezgodan. Nije prirodno da posle napornih sezona igramo četiri utakmice u nizu. Šta je tu je, moramo da se prilagodimo kalendaru i da u naredne dve utakmice izvučemo poslednje atome snage. Time ćemo pokazati karakter i poslati poruku da nam je cilj prvo mesto i plasman u viši rang", rekao je on.
 
Selekciju Srbije krajem novembra očekuje nastup na Svetskom prvenstvu u Kataru, a Lazović ističe da na tom takmičenju nema lakog rivala.
 
"Možda je za momke koji su igrali pre četiri godine u Rusiji malo čudno što će ponovo odmeriti snage sa Brazilom i Švajcarskom. Kamerun je takodje ekipa koja zaslužuje respekt, po mom mišljenju jedan od najtežih rivala iz četvrtog šešira. U Veroni igram sa Honglom, oni su malo čudnog karaktera, nisam siguran koliko prate šta se dešava u drugim reprezentacijama", dodao je on.
 
"Imaju puno igrača u jakim evropskim ligama i sigurno će dati sve od sebe da budu prijatno iznenadjenje na Mundijalu. Imamo još par meseci da se fizički i mentalno pripremimo za izazove na završnom turniru", zaključio je Lazović.
 
Meč izmedju Švedske i Srbije na programu je u četvrtak od 20.45.
OK Radio,Beta

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: