Miha: Odlazim, preuzimam Sampdoriju

Nacionalni sport - Sreda 20.11.2013 - 09:28

Siniša Mihajlović objavio je da je odlučio da napusti klupu reprezentacije Srbije i da je prihvatio ponudu da preuzme Sampdoriju.

Siniša Mihajlović Siniša Mihajlović

-Odlučio sam da napustim reprezentaciju Srbije. Tužan sam zbog toga- rekao je Mihajlović po završetku utakmice između reprezentacije Srbije i novinarske selekcije u Užicu.

Mihajloviću je ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije isticao u decembru, ali je poslednjih meseci najavljivao da je voljan da pregovara o nastavku saradnje.

Međutim, poslednjih nedelja spekulisalo se da će preuzeti Sampdoriju, tokom vikenda pojavile su se informacije da je njegova promocija zakazana za sredu, što je on u Užicu i potvrdio.

-Novac nije imao nikakvu ulogu u mojoj odluci da napustim reprezentaciju Srbije i prihvatim ponudu Samdorije. Poziv Sampdorije nije nimalo uticao na moj odlazak iz reprezentacije, on se jednostavno desio.

Odluku o odlasku sam bazirao na tome što čelnici Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i Zoran Laković nisu mogli da mi daju garancije da će da nastave da vrše te funkcije- rekao je Mihajlović.

Mihajlović je istakao da mu je žao što napušta klupu 'orlova', posebno zbog igrača.

-Mnogo mi je žao zato što sam proveo lepih 18 meseci kao selektor, oformio novu generaciju igrača, tim i ekipu i zajedničkim radom tih momaka koji su u početku bili nepoznati i nepriznati.

Dokazali su radom da su prepoznatljivi i svetskom fudbalu- naglasio je sada već bivši selektor Srbije.

Mihajlović je na kraju rekao da neće odgovarati na pitanja novinara i svima poželeo sve najbolje.

-Hvala vam svima, ako smo imali nekih problema, to je bio deo posla. Možda se vratim na klupu Srbije u budućnosti.

Želim vam svima puno sreće- dodao je Mihajlović.

Mihajlović je preuzeo reprezentaciju Srbije u maju 2012. godine i uprkos velikim očekivanjima nije uspeo da 'orlove' odvede na Svetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine.

Kvalifikacije je naša reprezentacija završila na trećem mestu, iza Belgije, koja je direktno otišla u Brazil, i Hrvatske, koja je to učinila kroz baraž.

'Orlovi' su na kraju imali skor od četiri pobede, dva remija i četiri poraza i takmičenje su završili ispred Škotske, Velsa i Makedonije.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: