Milko Đurovski: Partizan bolji od Fejenorda, držim palčeve Zvezdi

Nacionalni sport - Četvrtak 10.03.2022 - 13:11

Bivši fudbaler Crvene zvezde i Partizana Milko Đurovski ne slaže se sa prognozama meča crno-belih sa Fejenordom.

FOTO: Screenshot FOTO: Screenshot
Crno-beli su autsajder na kladionicama uoči prvog susreta sa holandskim velikanom u osmini finala Lige konferencija, u četvrtak od 18.45 časova na stadionu u Humskoj 1.
 
Đurovski vidi lidera Superlige u četvrtfinalu novog UEFA takmičenja, prenosi B92
 
"Partizan ima bolju ekipu i velike šanse da eliminiše Holanđane, međutim, ne smeš danas nikoga da spuštaš. Šerif je najbolji primer, tukao je Reala usred Madrida (1:0). Crno-beli ne smeju da ih potcene, ipak, Partizanu dajem veliku prednost, iako holandski klub ima zaštitni znak u Evropi. Veliko je ime na međunarodnoj karti i sudije često umeju da mu gledaju kroz prste", rekao je Đurovski za "Sportski žurnal.
 
Đurovski je dao i svoju prognozu rezultata u Humskoj 1: "Biće dva razlike za Partizan. Dvoumim se između četiri cifre na semaforu, ipak, prognoziram 2:0".
 
Bivši napadač, koji je tokom karijere igrao za Groningen i Kambur, tvrdi da je holandska liga danas u odnosu na onu kada je on igrao – nebo i zemlja.
 
"Velika je razlika. Verovatno ni Ajaks ne bi bio dobro pozicioniran da nema našeg Dušana Tadića u timu. Fajenord je uvek bio u žiži, bio je i u moje vreme treći klub, iza Ajaksa i PSV Ajndhovena, gurao se da bude između njih na tabeli i često mu je uspevalo".
 
Ima Đurovski još jednu zanimljivu poruku...
 
"Ako fudbaler ne može da igra u Holandiji, za njega, bre, nema mesta – nigde. Igrao sam nekoliko desetina utakmica protiv svetskih majstora: Bergkampa, Davidsa, Blinda, Romarija, braće De Bur, Klajverta, Kumana, Sedorfa, Van Brukelena... U dubini duše osećam da holandska liga nije jaka kao nekad. U moje vreme igrao se tehnički fudbal, manje se tuklo. Ceo svet sad više trči, igra na rezultat, a ni Holanđani nemaju odavno tu kolonu majstora u kopačkama".
 
Ubeđen je Milko da će oba njegova bivša kluba, dva beogradska velikana, proći u narednu rundu.
 
"Držim palčeve da se zvezdaši raduju posle dve utakmice sa Škotima, a takođe i crno-beli. Proći će rivale i jedni i drugi, nemam dilemu. Dok je Zvezde i Partizana pominjaće se Milko Đurovski, u sledećih 400 godina. Zvezdaš sam veliki, četiri godine sam bio u komšiluku, to ne može, ipak, da se zaboravi. Hvala i Crvenoj zvezdi i Partizanu na svemu, to su moji klubovi, a da drugačije razmišljam, ne bih bio to što jesam. Mnogo je više onih koji me vole i posle više od 30 godina otkako sam napustio dva srpska giganta", ističe Milko Đurovski.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: