Milojević na klackalici: Još nema dogovora oko nastavka saradnje - ubrzo rasplet situacije

Nacionalni sport - Utorak 17.12.2019 - 13:30

Ne bih ništa da pojašnjavam, kratko je danas strateg crveno-belih rekao novinarima i ostavio dilemu

Krenuo je ka izlaznim vratima Krenuo je ka izlaznim vratima "Marakane" FOTO: D. Ristić/OK Radio
Trener Crvene zvezde Vladan Milojević krenuo je ka izlaznim vratima "Marakane", hoće li se uskoro uhvatiti za kvaku ili ne - još se ne zna. Milojević nije bio raspoložen ni juče da govori o svom daljem statusu u klubu, a danas, na pitanje novinara da li bi želeo da objasni i obrazloži svoju izjavu posle utakmice sa Čukaričkim, nije dao konkretan odgovor.
 
- Ne bih ništa da pojašnjavam - samo je rekao u prolazu.
 
Priča oko njegovog odlaska uskomešala se i raširila odmah nakon trijumfa nad Čukaričkim u poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva, povod za nju sam je dao.
 
- Ispostavilo se da će mi ovo biti najdraža utakmica i najdraža pobeda - "ispalio" je Milojević, ali evo već dva dana nije objasnio zašto je rekao nešto što je zvučalo i izgledalo kao oproštajna poruka.
 
Da se nešto neobično "kuva" primetilo se i kada se šef stručnog štaba crveno-belih nije pojavio na zvaničnoj konferenciji za medije, već je na nju poslao Vladimira Jankovića, jednog od svojih asistenata.
 
- Imali smo napornu godinu. Mislim da smo odradili fenomenalnu polusezonu, na koju treba da budemo ponosni. Čestitam mojim igračima, stručnom štabu, upravnom odboru, zaposlenima, ljudima iz Omladinske škole. Fenomenalno smo radili ove godine i to se vidi kroz rezultate. Ono što bih želeo posebno da istaknem, to je zahvalnost mojoj porodici i svim ljudima koji su bili oko mojih igrača. Ne znam koliko su ljudi svesni toga, koliko smo bili van kuće, zajedno i da nije bilo podrške iz porodica, ne bi ni oni bili srećni i zadovoljni. Mi idemo dalje. Iza nas je jesen, stali smo na pola puta. Idemo dalje - rekao je Milojević i u ovoj "filmskoj" rečenici mnogi su videli optimizam i želju da ostane i završi započet posao.
 
Letos je bila slična "klackalica" i tada je tema broj jedan bila mogući Milojevićev odlazak. U nezvaničnim razgovorima, generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić je nekoliko puta naglasio da razume trenera, da "Zvezda melje ljude" i da je normalno da je posle dve godine fanatičnog rada došlo do premora i zasićenja. Terzić je dodao i to da ne želi da se ponovi slučaj sa Grofom Božovićem koji je iscrpljen tražio da ide, pa je ostao na brojne nagovore i posle toga je ekipa pala u finišu prvenstva i ostala bez titule.
 
Milojević je pred početak ove sezone imao i sastanak sa navijačima, poslušao je i njihovu želju da ostane. Dobro je uradio, Zvezda se drugu godinu zaredom plasiralu u Ligu šampiona, što je za naše prilike jedinstven podvig.
 
Suština priče je da su rezultati Milojevićev zaštitni znak, a oni su bili ti koji su posrnulog giganta vratili na evropski put. Dve Lige šampiona i jedna Liga Evrope uz prodaju igrača, za tri godine doneli su Zvezdi prihod od preko 100 miliona evra. Superiorno su osvojene dve titule prvaka Srbije, treća je nadohvat ruke. To su sve plodovi posvećenog, pre bi se reklo fanatičnog Milojevićevog rada sa svojim saradnicima i igračima.
 
Naravno, bilo je i kritika, u ovoj Ligi šampiona zbog lošeg učinka najnovijih pojačanja iz inostranstva, teških poraza od Bajerna i Totenhema, jer je tim kritičarima valjda normalno da se svake godine pobedi Liverpul. Milojevićev "greh" su i dva vezana poraza od Partizana, slaba izdanja u derbijima i to što mu ekipa ne igra atraktivno...
 
Te prozivke i razni otrovni komentari su takođe uticali na to da se zapita šta čovek treba da uradi da bi navijači bili zadovoljni, zašto se Keln, Krasnodar, Salcburg i Kopenhagen tako brzo zaborave? Kada je dolazio u junu 2017, potpisao je ugovor na godinu dana. Brzo se dokazao pa je saradnja produžena do leta 2019. Početna godišnja plata bila mu 300.000 evra, ona je posle mnogobrojnih uspeha i bonusa udvostručena.
 
Sportski direktor Mitar Mrkela je pre dva dana ponovio da kao trener ima maksimalnu podršku i slobodu izbora da li će otići ove zime. Ako ode, ostaviće svom nasledniku jedanaest bodova prednosti nad Partizanom i obavezu da se formira ekipa koja će i sledeće sezone biti uspešna u Evropi. Ukoliko ostane, sam će morati da napravi "rezove" sa strancima i da prodrma tim. Milojević je na potezu.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: