Moljakanje igrača da igraju za Srbiju stvara kontraefekat!

Nacionalni sport - Utorak 29.03.2022 - 12:51

U opširnom intervjuu koji je dao za "ATV" košarkaš Efesa Vasilije Micić govorio je i o reprezentaciji Srbije.

FOTO: Getty Images FOTO: Getty Images
Micić smatra da na igrače ne treba vršiti pritisak da igraju za reprezentaciju, da dres nacionalnog tima mora da se nosi bez dodatnog pritiska.
 
"Mislim da imamo stvarno dobre igrače, od nadolazećih talenata do već oformljenih igrača koji su lideri u svojim klubovima, što uopšte nije lako. To je veoma važno jer nije lako, kao inostrani igrač, nametnuti se u bilo kom klubu. Mene to iskreno raduje i volim da vidim da su naši igrači, gde god da igraju, važan deo kolektiva. Sve ostalo se, pretpostavljam, vezuje za leto. Leto je nešto što mi kao ekipa želimo da iznesemo na najbolji mogući način, a opet, to sam pričao i sa trenerom, smatram da ništa ne treba da se radi na silu", rekao je Micić i potom dodao:
 
"Ko hoće da igra treba da igra iz ljubavi i svog osećaja, a ko ne može to je lični izbor. Mislim da neko dodatno ubeđivanje i moljenje stvara kontraefekat i to se već videlo i to svi znamo. Mi smo košarkaška nacija i sigurno će opet biti nekih komentara, ali ja sam iz toga isključen. Ja sam samo za sebe odgovoran, a ostalo šta bude".
 
Micić je poručio da "nije baš čuo da NBA liga plače za njim" i dodao je da ne prati previše NBA ligu i Evroligu, odnosno da ga statistika i rezultati ne opterećuju kao kada je bio mladi igrač.
 
I dalje ima kontakt sa ljudima iz Oklahome, ali i dalje je daleko od odlaska iz Efesa...
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: