"Nije bilo tajnih razgovora Vučića i Tačija"

Nacionalni sport - Četvrtak 21.02.2019 - 12:17

Nije bilo tajnih razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija.

Kocijančič demantuje Haradinaja FOTO: europe.eu Kocijančič demantuje Haradinaja FOTO: europe.eu
To je rekla Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice EU Federike Mogerini, odbacivši tvrdnje premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja.
 
Ona je za KTV ponovila da Priština mora da ukine sto odsto uvećane takse na robu iz Srbije i BiH da bi mogao da se nastavi dijalog Beograda i Prištine. 
 
"Nisam videla izjavu premijera, ali sastanci se svaki put održavaju na nivou predsednika, i to najavimo ranije. Naš fokus je da radimo na pravno obavezujućem sporazumu koji bi rešio otvorena pitanja i koji bi bio prihvatljiv za obe strane, bio u skladu sa medjunarodnim pravom i prihvaćen od strane medjunarodne zajednice", rekla je Kocijančič. 
 
Na pitanje da li postoji nacrt sporazuma izmedju dvojice predsednika Kocijančič je rekla da je "rad u toku". 
 
Haradinaj je u utorak ponovo optužio visoku predstavnicu Mogerini da organizuje tajne sastanke na najvišem nivou Beogada i Prištine u Briselu.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: