Niko kao Nole: Đoković osvojio deveti put Australijen open

Nacionalni sport - Nedelja 21.02.2021 - 14:25

Sada zaostaje samo dva grend slem pehara za najvećim rivalima - Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Pobedio u 82 od 89 mečeva koje je igrao na Melburn parku FOTO: Reuters Pobedio u 82 od 89 mečeva koje je igrao na Melburn parku FOTO: Reuters
Najbolji teniser sveta je u nedelju u tri seta pobedio Rusa Danila Medvedeva 7-5, 6-2 i 6-2 osvojio je devetu titulu na Australijen openu, ukupno 18. grend slem trofej.
 
Sada zaostaje samo dva za najvećim rivalima - Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.
 
Đoković nikada nije izgubio finale Otvorenog prvenstva Australije.
 
Do nove titule na Australijen openu, srpski teniser je došao sa samo šest izgubljenih setova u sedam mečeva.
 
Od početka meča, Đoković je držao sve konce igre, potpuno je dominirao, i na psihološkom i igračkom planu, Medvedev je u dva navrata besno udarao reketom o podlogu, iskazujući frustraciju i nemoć.
 
Šta su rekli Đoković i Medvedev posle meča?
 
Đoković istakao da se njegova „ljubavna afera" sa Australijan openom nastavlja.
 
„Mnogo je pomešanih osećanja, otkako smo svi došli u Australiju, povukli smo liniju i ovo je bio uspešan turnir. Želim da zahvalim ovom terenu, 'Rod Lejver Areni', volim te svake godine sve više, a ljubav se nastavlja", rekao je Đoković posle meča.
 
On je pohvalio organizaciju turnira, nakon obaveznog karantina za sve učesnike i strogih pravila.
 
„Organizatori treba da budu ponosni na sebe zbog ovoga što su uspeli da urade i dozvole nam da dođemo ovde. Hvala vam što ste omogućili da se ovaj turnir održi", naveo je prvi teniser sveta.
 
Novi-stari šampion Melburna je biranim rečima govorio o protivniku u finalu.
 
„On je sjajan momak, sjajna osoba - nekada smo više trenirali zajedno i provodili vremena nego u poslednjih par godina", naveo je Đoković
 
„Pitanje je trenutka kada ćeš osvojiti grend slem, a ako ti ne smeta sačekaj još par godina", poručio je srpski teniser.
 
Medvedev je rekao da mu nije lako posle poraza i našalio se da će se tokom izjava truditi da bude bolji nego na terenu.
 
„Sećam se kada sam bio 500. ili 600. teniser a Đoković prvi, on je za mene bio bog i nisam mislio da će hteti da priča sa mnom, ali on je pričao kao da smo prijatelji i nije se promenio do danas", rekao je Medvedev.
 
Četvrti igrač sveta danas je prekinuo niz od 20 pobeda, ali je rekao da su protekla tri meseca bila fantastična i da se nada da će uskoro osvojiti prvu grend slem titulu.
BBC News, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: