Nole zbog Dejvis kupa preleće 17.200km za 48h

Nacionalni sport - Utorak 29.01.2013 - 20:39

Od Melburna do Monaka preko 16.000 km, pa do Šarlroa još 800. Promena zona, klime, terena, sve da bi ovog vikenda bio uz srpski tim

 

Sa nestrpljenjem Dejvis kup reprezentacija Srbije u Belgiji očekuje dolazak najboljeg među najboljima. Novak Đoković bi u sredu trebalo da stigne u Šarlroa, iz Monte Karla, gde je svratio samo nakratko, kako bi prepakovao stvari posle dugačkog puta iz Melburna, čime bi naš nacionalni tim bio kompletiran uoči meča prvog kola svetske grupe.
 
Koliki je, zapravo, napor uložio Nole da bi ispunio obećanje i bio uz srpski tim u ovom "već dobijenom" duelu, dovoljno govore brojke. Od Melburna do Monaka prevalio je celih 16.400 kilometara, nekoliko aerodroma, letova, čekiranja prtljaga, carina, i vremenskih zona. Potom će provesti svega nekoliko sati u Monte Karlu, i onda opet sesti u avion. Kreću nove pasoške kontrole i novi let od 800 kilometara.
 
Sve ukupno, Đoković će preći 17.200 kilometara za 48 časova, a na sve to treba dodati i džetleg, koji mu neće dozvoliti da se prilagodi evropskom računanju vremena još barem par dana. Pritom, prelazak sa letnjeg vremena u Australiji i plus 35, na oštru belgijsku zimu, još jedna je u nizu prepreka sa kojom će se suočiti broj jedan, dok mu neće biti lako ni da istrči na šljaku, u dvorani, samo dva dana pošto je pokorio grend slem na tvrdoj podlozi, pod otvorenim nebom.
 
Dok se Novak bude borio sa umorom, iscrpljenošću i adaptacijom na sve ove uslove, izabranici Bogdana Obradović udarnički rade na treninzima, kako bi se spremili na sve što ih čeka ovog vikenda protiv Bemelmansa i drugara.
 
Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Boris Pašanski i Filip Krajinović prave strategiju kako da slože kockice u pravi mozaik, a da što više poštede prvog reketa sveta, koji će prilično umoran stići u Belgiju. Do petka nije ostalo mnogo vremena, a kako ni rival nije iz najviše klase belog sporta, moguće su rokade u pojedinim mečevima, tokom kojih bi Novak bio na klupi i eventualno uskočio samo ako "prigusti".
 
Boris može da odigra i singl i dubl, dobro igra u poslednje vreme i kad je god dobijao šansu pokazivao je da je pouzdan šraf reprezentacije i da na njega saigrači mogu da se oslone. Troicki će, međutim, podneti veći deo tereta, u singlu i dublu, a pokazao je protiv Francuza u finalu 2010. da ume sa tim sjajno da se nosi.
 
- Svi smo oduševljeni Novakovim trijumfom i to će biti dodatni stimulans ekipi, ne samo da pobedi u Belgiji, već da ove godine ponovi uspeh iz 2010. Prihvatamo ulogu favorita u ovom meču i očekujemo trijumf koji će nas približiti tom putu ka novoj salatari. Isto tako ovaj meč shvatamo maksimalno ozbiljno. Nema opuštanja, gosti smo i sigurno je da će domaćin isto tako dati sve od sebe da napravi iznenađenje - rekao je selektor Obradović.
 
Posle prvog treninga u "Spiroudom areni", čiji je kapacitet 6.300 gledalaca, šljaka je još bila mekana.
 
- Verujemo da će do početka meča teren biti u sjajnom stanju za igru - uverava naš savezni kapiten.
 
Raport iz srpske ekipe posle prvog dana je da su svi igrači koji su stigli u Belgiju zdravi i orni za igru, i to je ono što je najvažnije, kako poručuju. Još samo da im se pridruži najbolji, pa da kompletni nastave mini-pripreme, kako bi se opravdala uloga favorita.
 
PAŠANSKI: NOLE NAŠA PREDNOST 
 
Jedan od ciljeva u ovoj godini Borisa Pašanskog bio je da se nađe u Dejvis kup reprezentaciji, što mu se i ostvarilo.
 
- Drago mi je što je tako, ali nažalost upao sam umesto Janka koji je povređen. Uspeh je biti u ovakvom timu. Imamo veliku prednost što je Novak sa nama, iako Belgijanci imaju jaku ekipu. Što se mojih planova tiče, nadam se da ću ove sezone igrati bolje nego prethodnih i da ću biti zdrav, kao i da ću se vratiti u prvih 100 - kaže Pašanski, svojevremeno prvi reket Srbije i "kralj šljake".

 

Novosti

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: