NOVA PRAVILA, NOVI FORMAT, PUBLIKA NA STADIONIMA I ŠAMPIOSKA TRKA U TROJE: Počinje Superliga

Nacionalni sport - Petak 16.07.2021 - 12:29

Još nekoliko sati je ostalo pa lopta može da se zavrti na našim terenima!

FOTO: Profimedia FOTO: Profimedia
Nismo dugo čekali, pauza je bila kratka i fudbal se opet vraća na srpske terene. Od 17:55 na Banovom brdu će se sastati Čukarički i Voždovac i beogradskim derbijem će početi sezona 2021/22. 
 
Potom ćemo videti susret timova koji nas predstavljaju u Evropi, a koji će se po rečima šefa struke Vojvodine Slavoljuba Đorđevića ove godine boriti za titulu šampiona. Crvena zvezda će od 20 časova na "Marakani" dočekati novosadske crveno-bele. 
 
Oni su ove sezone najavili ono što u Srbiji skoro i da nismo gledali, šampionsku trku u troje - piše Mondo.
 
"Borićemo se da osvojimo i prvenstvo i Kup, ali ne znam da li ćemo uspeti u tome. Znam da ćemo raditi i da ćemo se boriti. Po karakteru sam uvek optimista i to hoću da prenesem i na igrače. Crvena zvezda ima možda i najjači tim u poslednjih 10 godina, imaće i publiku na svojoj strani i biće jako teško, čak je i tradicija na njihovoj strani. Ne bih da pričam o drugom kolu, ali mogu samo da kažem da ćemo u svakom meču ići na pobedu", rekao je pred otvaranje šampionata Slavoljub Đorđević. 
 
Najvažnija stvar koja će obradovati navijače je ta što publika, doduše u smanjenom kapacitetu, opet može na stadione! Uz posebne mere ponovo će se pesma navijača zaoriti na tribinama širom Srbije. 
 
Mnogo je bilo nepoznanica pred ovu sezonu, a dve glavne su bile sistem takmičenja i mogućnost uvođenja VAR tehnologije. Na kraju je posle mnogo premišljanja odlučeno da liga ove sezone broji 16 klubova, od čega će dva ispadati direktno u drugu ligu, a dva će igrati baraž za opstanak sa trećim i četvrtim iz PLS-a. 
 
 Srpski fudbal je konačno dobio i VAR i svi detalji primene ove tehnologije izneti su u javnost. Sve je spremno za početak prvenstva, VAR centar u Staroj Pazovi je opremljen i za nepredviđene slučajeve, a sudije su uvežbane. 
 
Dok sistem takmičenja nije menjan, neke stvari jesu, pa je tako sada broj stranaca na meču neograničen. Timovi će moći da na terenu imaju četiri fudbalera koji nemaju srpski pasoš, ali će u protokolu biti omogućen neograničen broj stranaca, Što bi značilo četiri u startnoj postavi i maksimum na klupi. 
 
Promenjeno je i pravilo vezano za bonus igrače. Mnogi su bili za njega, mnogi su se bunili protiv njega i naglašavali da ništa ne može na silu, a sada je ono reformisano. Svaki tim će morati da ima jednog igrača koji ima do 21 godine, ali će on morati da bude na terenu svih 90 minuta. 
Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: