Nova Zvezdina jesen u Evropi, još korak do Lige šampiona!

Nacionalni sport - Utorak 14.08.2018 - 21:32

Uzbudljiv meč u Trnavi, posle 90 minuta nije bilo pobednika, ali Zvezda je u produžetku potvrdila da je bolji rival od Spartaka i zasluženo ide dalje. Salcburg poslednja prepreka do Lige šampiona.

Zvezda izborila evropsku jesen FOTO: crvenazvezdafk Zvezda izborila evropsku jesen FOTO: crvenazvezdafk
Posle 1:1 u Beogradu, isti rezultat je postignut i večeras u Trnavi, u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.
 
Ušlo se u produžetke, a onda je sve dileme otklonio Nemanja Radonjić posle sjajne saradnje sa Benom za konačnih 1:2! Godal u poslednjim sekundama promašio penal za Spartak.
 
Zvezda je ovim izborila evropsku jesen, ako ne u Ligi šampiona, onda bar u Ligi Evrope. Austrijski Salcburg će joj biti poslednja prepreka u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu šampiona.
 
Počelo je veoma uzbudljivo i efikasno na obe strane.
 
Spartak je poveo već u šestom minutu golom Bakoša, ali je ogroman deo posla odradio Kadlec. On je najpre osvojio loptu na svojoj polovini, potom prešao na Zvezdinu po desnoj strani terena, prebacio težište igre na levu, a onda stigao da se ubaci napred i centrira za Bakoša koji udarcem glavom pogađa mrežu - 1:0.
 
Ali, dok je trajala velika radost domaćih navijača na stadionu, Zvezda je uspela da uzvrati udarac, baš onako kako su to Slovaci učinili u prvom meču u Beogradu.
 
Filip Stojković je na desnoj strani proigrao Nikolu Stojiljkovića, ovaj stigao do gol-aut linije odakle šalje idealan centaršut za Bena koji udarcem glavom prosto zakucava loptu pod prečku - 1:1.
 
Potom je usledio mirniji period igre bar kada su prilike za golove u pitanju, ali Zvezda je imala više od igre, slično kao i u Beogradu.
 
Slovaci se nisu libili da oštrim startovima zaustavljaju Zvezdine napade, a u 19. minutu sudija Gozobujuk je kaznio Godala samo žutim kartonom posle grubog faula nad Simićem koji je krenuo u kontru.
 
Do kraja prvog poluvremena, najbolju priliku za Zvezdu imao je Nemanja Rdonjić. Posle dodavanja Simića, Radonjić je u 27. minutu šutirao iskosa sa leve strane, ali golman Čudi je odbranio i izbio loptu u korner.
 
Početak drugog poluvremena obeležio je nokaut koji je doživeo Ben posle duela sa Slobodom koji je tom prilikom laktom udario Zvezudinog napadača koji je ostao nepomično da leži na travi.
 
Zvezdin i fudbaleri su mu odmah pritekli u pomoć, kao i m,edicinska ekipa i Ben se ekspresno oporavio, ali fudbaler Spartaka je prošao i bez žutog kartona.
 
Bilo je još spornih odluka sudije u sličnim situacijama, kao kada je Kadlec startovao na Bena u još jednoj obećavajućoj akciji, ali opet bez posledica po igrača Spartaka.
 
U 59. minutu, Radonjić je povukao kontru, poslao loptu ka Stojiljkoviću koji se na ivici kaznenog prostora sudario sa golmanom Čudijem i od svega - žuti karton za napadača Zvezde.
 
Ali, najbolja prilika za Zvezdu od početka drugog poluvremena viđena je u 68. minutu,. Ben je sa desne strane prosledio loptu na desnu gde je Nemanja Radonjić imao dosta prostora, ali golman Čudi uz pomoć Tota uspeva da interveniše, Stojiljković nije uspeo da odbijenu loptu prosledi u gol.
 
Dugo se čekalo da i domaći uzvrate, oni su to učinili u 82. minutu, kada je posle loše reakcije odbrane Bakoš izbio sam ispred Borjana, ali golman Zvezde sjajno reaguje i spasava mrežu, ostalo je 1:1.
 
Tek što je počeo prvi produžetak, još jedan oštar start domaćih, ovog puta Grendel je faulirao Rodića i zaradio žuti karton, ukupno peti za fudbalere Spartaka na ovoj utakmici. Toliko ih je do tada imala i Zvezda.
 
Ali, onda, ono što se čekalo još od sedmog minuta - Nemanja Radonjić - 1:2!!!
 
Ben je opet odigrao važnu ulogu, odlično je uposlio Zvezdinog brzonogog fudbalera koji je umakao pažnji odbrane domaćih i preciznim udarcem pod prečku poslao loptu u mrežu!
 
Domaći su od tog trenutka pali, Zvezda sve lakše dolazi do novih prilika, a Marko Gobeljić je lako mogao da uveća prednost u 103. minutu, tek što je ušao u igru umesto Jovančića, kada je loše šutirao iskosa sa desne strane, a imao je uz to i slobodnog Bena u sredini.
 
Radonjića je na početku drugog produžetka zamenio štoper Srđan Babić i do kraja gledali smo rutinsko privođenje posla kraju od strane Zvezdinih fudbalera.
 
Ipak, u poslednjim trenucima drugog produžetka, domači koriste jednu nesmotrenost u odbrani Zvezde, dosuđen je penal, koji nije iskoristio Godal - lopta je pogodila prečku, ostalo je 2:1 u korist srpskog šampiona!
 
SPARTAK: Čudi, Kadlec, Tot, Godal, Čonka (Hladik od 106.), Jirka, Grendel, Sloboda, Grešak, Rada (Dangubić od 100.), Bakoš.
 
CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković, Savić, Degenek, Rodić, Jovančić (Gobeljić od 101.), Krstičić, Ben, Simić (od 85. Jovičić), Radonjić (Babić od 107.), Stojiljković (od 75. Pavkov).
sportske.net, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: