Novak briljantan protiv Iznera za plasman u četvrtfinale u Šangaju

Nacionalni sport - Četvrtak 10.10.2019 - 13:09

Najbolji teniser sveta Novak Đoković bez većih problema je izborio plasman u četvrtfinale Mastersa u Šangaju.

Novakova jubilarna deseta pobeda nad Iznerom FOTO: Getty Images Novakova jubilarna deseta pobeda nad Iznerom FOTO: Getty Images
Đoković je posle 74 minuta igre pobedio Amerikanca Džona Iznera, 7:5, 6:3 i tako još jednom potvrdio da je u odličnoj formi.
 
Bio je to 12.meč između Novaka i Iznera i jubilarna deseta pobeda za branioca trofeja u Šangaju.
 
Od početka do kraja, Đoković je bio dominantan igrač, sjajno je servirao i uzvraćao na servise protivnika, koji jednostavno nije imao nikakve šanse da načini iznenađenje.
 
Tamo gde je stao prošle nedelje u Tokiju, nastavio je ove nedelje u Šangaju i utisak je da prvi reket sveta igra sve bolje i bolje, kako turnir odmiče.
 
Protiv Šapovalova je demonstrirao odličnu igru, a čini se da je protiv Iznera bio još bolji. Imao je isti broj as servisa kao Amerikanac (9:9), ali i čak 88 odsto poena dobijenih na prvi servis.
 
Uz to, Novak je odlično uzvraćao servise protivnika, načinio je tri brejka u meču što protiv tenisera koji gotovo redovno servira i do 220 kilometara na čas nije bilo nimalo jednostavno.
 
Od samog poetka, Đoković je stavio do znanja Izneru da nema čemu da se nada. Fantastično je servirao i Amerikanac jedva da je osvajao poneki poen na servis srpskog tenisera.
 
Sa druge strane, strpljivo je čekao svoju šansu na Iznerov servis, iz gema u gem je sve više pritiskao Amerikanca koji je konačno popustio u 12. gemu kada je Đoković sjajnom igrom stigao do tri brejk i set lopte i već prvu priliku iskoristio.
 
Na startu drugog seta, Đoković je u drugom gemu uspeo da napravi novi brejk, potom povede sa 3:0 i od tog momenta bilo je jasno da Izner nema mnogo izgleda da se vrati u meč.
 
Đoković je nastavio sigurno da servira i na kraju, uspeo je da rutinski završi posao oko plasmana među osam najboljih.
 
Njega u četvrtfinalu očekuje susret sa pobednikom meča između Poljaka Huberta Hurkača i Grka Stefanosa Cicipasa, a kasnije tokom dana igraće i meč u dublu sa Filipom Krajinoviće, a protivnici su im Džejmi Mari i Nil Skupski.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: