Novak Đoković – gospodar Završnog Mastersa

Nacionalni sport - Ponedeljak 12.11.2018 - 11:37

Od tenisera koji se ove nedelje takmiče na ATP tur finalu u Londonu samo su dvojica osvajali pehare, Rodžer Federer i Novak Đoković. Federer u titulama vodi sa 6:5, ali kao što je sam Švajcarac ovih dana rekao, samo Novak ima pravo da kaže da se zbog forme u kojoj je, može nadati konačnom trijumfu.

Foto Photo by Clive Brunskill/Getty Images Foto Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Svestan je velikan svetskog tenisa svojih godina. Uostalom, od Novaka je poslednjih šest godina u “O2 Areni” gubio dva puta, a jednom nije izašao na finalni megdan. Uz to, trofej na završnom takmičenju sezone nije uzeo već sedam godina. Onih u kojima je dominirao upravo teniser iz Srbije.

Ovo će biti deseta godina kako su London i “O2 Arena” domaćini najboljoj osmorici tenisera u ATP trci. Đoković je igrao redovno od te 2009. godine, izuzev prošle kada nije nastpao u poslednjih šest meseci sezone zbog povrede lakta. Ono što je izgubio na mostu sada mu se, narodski rečeno, vratilo na ćupriji. Nadoknadio je veliki broj izgubljenih poena, vratio se na svetski tron i što je najvažnije, ovaj turnir može da odigra mirno i rasterećeno.

Za razliku od nekih svojih rivala, Novaku prijaju svetla londonske arene. Jedino je od ovogodišnjih učesnika Rodžer Federer igrao na više završnih turnira, čak na 15. Ovo mu je 16. pojavljivanje, a Novaku 11.

Kada se sve sabere, dobija se da je Đoković u proseku svake druge godine iz Londona na zasluženi odmor odlazio sa peharom u rukama. Rafa Nadal nema titulu na ovom turniru, Španac je osam puta učestvovao uz skroman skor od 16:13. Federer ima skor 55:13, ali i pet učešća više od Đokovića koji je trenutno na skoru 32:11. Ovo je dobra prilika da se šampion Vimbldona i US Opena izjednači sa Švajcarcem, koji juri jubilarni, stoti trofej u karijeri.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: