Novak lagano prošao, Janko zaustavljen

Nacionalni sport - Četvrtak 04.07.2019 - 13:16

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Vimbldona pošto je danas pobedio Amerikanca Denisa Kudlu sa 6:3, 6:2, 6:2.

Odlučili brejkovi Andersona FOTO: AP Odlučili brejkovi Andersona FOTO: AP
Meč Đokovića i Kudle, prvog i 111. tenisera sveta, trajao je samo sat i 32 minuta.
 
Prvi teniser sveta je ubedljivo počeo meč, pa je posle samo petnaestak minuta igre, uz dva brejka, poveo je sa velikih 5:0. Kada je izgledalo da će dobiti set sa nulom, Kudla je vratio jedan brejk, samnjio je na 5.3, ali je Đoković je u devetom gemu iskoristio drugu set loptu za prednost od 1:0 u setovima.
 
I na početku drugog seta Đoković je stekao dva brejka prednosti.
 
Poveo je sa 4:1 kada je Kudla je došao do drugog brejka na meču, ali mu je najbolji teniser sveta odmah uzvratio istom merom, a potom i iskoristio prvu set loptu i stavio tačku na drugi set.
 
Srpski teniser je u početnom gemu trećeg seta napravio brejk, a sve je i definitivno bilo rešeno kada je i u sedmom gemu oduzeo servis protivniku.
 
Naredni Đokovićev protivnik biće Poljak Hurbert Hurkač. Njih dvojica su se do sada sastali samo jednom, u prvom kolu ovogodišnjeg Rolan Garosa, i tada je slavio srpski teniser.
 
Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u treće kolo Vimbldona, pošto je danas izgubio od Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 4:6, 7:6, 1:6, 4:6.
 
Bio je ovo treći meč Tipsarevića i Andersona, a trenutno osmi teniser sveta je do druge pobede stigao posle dva sata i 58 minuta igre.
 
Anderson je u prvom gemu prvog seta napravio brejk i taj jedan brejk mu je bio dovoljan za prednost od 1:0.
 
U drugom setu su teniseri bili sigurni na svoj servis, viđena je samo jedna brejk prilika koju nije iskoristio Anderson pa je pobednik tog dela igre rešen u taj brejku. Tipsarević je dobio taj brejk sa 7:5.
 
Južnoafrički teniser je u trećem setu bio ubedljiv, dva puta je oduzeo servis Tipsareviću i prepustio mu samo jedan gem, dok mu je u četvrtom setu ponovo bio dovoljan samo jedan brejk za konačnu pobedu.
 
Anderson će u narednom kolu igrati protiv Argentinca Gvida Pelje.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: