Novak nema dilemu pred 58. Klasik: Rafa je moj najveći rival

Nacionalni sport - Četvrtak 10.06.2021 - 13:54

Najbolji teniser sveta Novak Đoković kaže da predstojeće polufinale Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala predstavlja poseban izazov, pošto Španca smatra za najvećeg rivala u karijeri.

Nole vodi sa 29-28 FOTO: EPA-EFE Nole vodi sa 29-28 FOTO: EPA-EFE
Srbin je pobedom nad Italijanom Mateom Beretinijem sa 3:1 u setovima zakazao novi Klasik sa Nadalom.
 
Rafa je četvrorostruki uzastopni šampion Garosa, a ukupno 13 titula u Parizu dodatno govore koliko težak zadatak čeka Novaka.
 
„To nije kao drugi dueli. Najveći izazov je igrati protiv Nadala na šljaci na ovom stadionu gde je imao velikih uspeha u karijeri. Naši mečevi donose dodatnu napetost i očekivanja. Naše rivalstvo je istorijsko za ovaj sport. Imao sam privilegiju da igram protiv njega toliko puta. Rivalstva sa njim i Rodžerom pomogla su mi da poboljšam svoju igru. Da, verovatno ću Rafu odabrati za najveće rivala kojeg sam imao u karijeri. Priprema meča protiv njega, podloga, uslovi, razlikuju se od meča do meča„, rekao je Đoković.
 
Dominacija Kralja šljake odslikava se i u tome što je doživeo samo dva poraza na Otvorenom prvenstvu Francuske u dosadašnjih 107 mečeva. Jednom ga je savladao Novak, a drugi put Robin Soderling.
 
Prošle sezone je Nadal, ipak, rutinski slavio protiv Đokovića u finalu sa 6:0, 6:2, 7:5. Dobio ga je i u nedavnoj borbi za trofej u Rimu…
 
„Nema mnogo igrača koji su ga pobedili na ovoj podlozi. Ovo je dobro projektovano polufinale. Mnogi ljudi su razgovarali o potencijalnom meču. Tu smo. Suočićemo se još jednom. Tokom prethodnih nekoliko godina imali smo nekoliko duela. Prošle godine je dominirao u finalu protiv mene. U petak će uslovi biti drugačiji. Nadam se da ću da nastupim na višem nivou nego u prva dva seta tog finala. Kvalitet i nivo tenisa koji sam imao u Rimu, Beogradu i ovde daje mi dobar osećaj pred ovaj meč. Imam samopouzdanje. Verujem da mogu da pobedim, inače ne bih bio ovde. Imaćemo veliku bitku„, jasan je Đoković.
 
Duel Đoković – Nadal na programu je u petak. Biće to njihov 58. okršaj u karijeri. Za sada vodi Srbin sa 29-28.
N1, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: