Novak nezaustavljiv, novi trofej!

Nacionalni sport - Utorak 12.11.2013 - 08:14

Novak Đoković pobedio je Rafaela Nadala sa 6:3, 6:4 u finalu završnog Mastersa u Londonu i tako je treći put u karijeri osvojio tu titulu (2008, 2012).

Novak Đoković Novak Đoković

To je bio 22. uzastopni trijumf za Đokovića, a Nadala je savladao 17. put u 39 međusobnih okršaja.

Novak je u Londonu osvojio 41. titulu u karijeri, a sedmu ove godine, posle Australijan opena, Dubaija, Monte Karla, Pekinga, Šangaja i Pariza.

Đoković je postao prvi čovek od Ilije Nastasea koji je dobio svoja prva tri finala na Mastersu, a Rumunu je to pošlo za rukom u periodu od 1971. do 1973. godine.

Meč nije bio naročito visokog kvaliteta za standard koji su nametnuli Đoković i Nadal, ali ovako vrednoj pobedi ne gleda se u zube. Novak je meč završio sa 19 vinera i 21 greškom, a Nadal je upisao devet direktnih poena i 23 neiznuđene greške.

Nadal će godinu završiti sa 13,030 bodova, a Novak će imati 12,110, uz mogućnost da osvoji još 225 ukoliko Srbija osvoji Dejvis kup uz dve Đokovićeve pobede.

-Čestitam Rafi na neverovatnoj sezoni i na tome što završava godinu kao prvi na svetu. Ovo je sjajno mesto da se završi sezona. Hvala što cenite ono što radimo i što imate takvu strast.

Nije bilo praznih stolica tokom cele nedelje, to nam mnogo znači- rekao je Đoković odmah posle finala.

-Iako je ovo individualni sport, uspeh i u tenisu dolazi sa strane i ono što rade ljudi iz naših timova veoma je važno za nas- rekao je Đoković, koji će odmah posle meča sesti u avion i doći u Beograd, gde ga od petka čeka finale Dejvis kupa.

Đoković je osvojio prvi set u kojem se igralo u serijama – 3:0 za Novaka, 3:3, pa 6:3 za srpskog tenisera.

Novak je bio agresivniji, smenjivali su se periodi briljantnosti i oni sa mnogo grešaka, a na kraju je presudio bolji servis i igra sa manje oscilacija srpskog tenisera u prvom setu.

Ključni brejk u tom delu igre Novak je napravio osvojivši jedan od najlepših poena ove godine.

Drugi set Novak je dobio lakše, iako je Nadal uzeo gem više. Napravio je brejk na samom početku, zatim je u još dva različita gema imao šanse za dupli brejk, ali nije ih iskoristio.

Ipak, to ga nije pokolebalo, Nadal je samo u poslednjem gemu došao do ’izjednačenja’, ali brejk loptu u drugom setu nije imao i Đoković je više nego zasluženo slavio.

-Ovo je, bez dileme, bila najemocionalnija sezona u karijeri. Večeras sam igrao sa rivalom koji je bio mnogo bolji od mene- rekao je Nadal.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: