Novak stigao u Njujork: "Motivisan sam da igram najbolji tenis!"

Nacionalni sport - Subota 28.08.2021 - 00:58

Najbolji igrač sveta svestan je po šta je došao u Njujork

Jedva čeka FOTO: AP Jedva čeka FOTO: AP
Prvi teniser sveta Novak Đoković imao je konferenciju za novinarie u NJujorku, a odmah prvo pitanje bilo je u vezi sa mogućnošću osvajanja kalendarskog slema.
 
Poslednji koji je to uradio bio je Rod Lejver daleke 1969. godine, a sada Novak ima priliku.
 
-  Pitanje je lako i mogu da kažem, da bilo bi. Znam kakvu priliku imam ovde, gde sam u prošlosti dobro igrao. Ovo je možda i najzabavniji teren, a i publika se vraća. Jedva čekam. Iskreno, veoma sam motivisan da igram najbolji tenis.
 
- Ali u isto vreme, znam kako da psihološki sve izbalansiram. U isto vreme, bez obzira na izostanak Rodžera i Rafe, tu su mnogi izvanredni teniseri poput Zvereva, Medvedeva, Cicipasa.
 
- To su najozbiljniji kandidati za titulu. Ali Grend slem je Grend slem, dve nedelje, igra se na tri dobijena seta, svašta može da se dogodi. Jeste da je ulog veliki, ali o tome neću da razmišljam na dnevnom nivou, već ću se samo fokusirati na sadašnjost – rekao je Đoković.
 
Novak Đoković takmičenje na Flešing Medousu počinje u utorak. Njegov prvi rival još nije poznat pošto dolazi iz kvalifikacija
 
Nezaobilazno je bilo i pitanje vakcinacije s obzirom da se ona najavljuje kao obavezna za sportiste.
 
-  Uopšte situacija nije ni za koga laka i svi žele da se sve vrati u normalu. Mi želimo svaki turnir da igramo pred punim stadionima, ali izgleda da to još nije moguće.
 
- Nisam u poziciji ništa da govorim, niti sam stručnjak da raspravljam da li treba da se igra pred punim tribinama, da li vakcine pomažu. Samo smatram da to mora da bude lična odluka i to u potpunosti podržavam.
 
Osvrnuo se i na neigranje velikih imena poput Federera, Nadala, Tima, Serene Vilijams.
 
- Uvek volimo da sve najveće zvezde budu na ovakvim turnirima. Ali ponekad telo šalje poruku da ne treba učestvovati i ja im svakako svima želim brz oporavak.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: