Novakov leteći start u Melburnu

Nacionalni sport - Ponedeljak 08.02.2021 - 13:31

Novak Đoković savladao je Francuza Žeremija Šardija sa 3-0 (6:3, 6:1, 6:2) u prvom kolu Australijan opena i tako uspešno započeo napad na 9. titulu u Melburnu.

Peti gem je bio maratonski FOTO: Profimedia Peti gem je bio maratonski FOTO: Profimedia
Njemu će protivnik u narednoj rundi biti Frensis Tijafo, koji je nešto ranije bio bolji od Stefana Travalje.
 
Podatak da je Novak pobeđivao Žeremija u svih 13 međusobnih mečeva, bez izgubljenog seta, najavio je sličan scenario i u ovom duelu.
 
Šardi je, doduše, imao solidnu pripremu za prvi Grend slem u sezoni, a uspeo je da stigne do polufinala Antalije i ATP 250 turnira u Melburnu.
 
Ipak, to je nešto sasvim drugo. Sada je preko puta njega bio najbolji teniser planete i to na "njegovom terenu", Rod Lejver areni.
 
Srpski igrač je odmah na startu oduzeo servis rivalu, potvrdio brejk i polako se zagrejao za nastavak.
 
Šardi se upisao potom na semafor, a u sedmom odbio novi Novakov nalet. To mu nije pošlo za rukom u devetom gemu, koji je bio poslednji u prvom setu, koji je završen posle 32 minuta igre, 6:3.
 
Đoković je drugi set započeo kao što je završio prvi. Ekspresno je osvoji gem na svoj servis, a potom stekao dva brejka prednosti. Šardi je u ovom periodu uspeo da osvoji samo jedan gem i set je posle samo 21 minuta bio završen.
 
Novak je i treći set započeo furiozno, brejkom u prvom gemu. Usledila je potvrda, a onda i Šardijev upis na semafor.
 
Peti gem je bio maratonski, obojica su imali po nekoliko prilika da ga uzmu. Na kraju je uspešniji bio Novak.
 
Obojica su do kraja čuvala svoj servis i to je značilo samo jedno – plasman najboljeg tenisera sveta u drugo kolo Australijan opena.
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: