Odbojka: Večiti za titulu posle 23 godine

Nacionalni sport - Četvrtak 11.04.2013 - 09:36

Posle 23 godine u borbi za titulu u odbojkaškom šampionatu Srbije u četvrtak će od 20.30 u “Šumicama” snage odmeriti Crvena zvezda i Partizan. Crveno-belih, prošlogodišnji šampioni, očekivano su u finalu, dok je plasman crno-belih iznenađenje, jer su prvi deo takmičenja završili na sedmom mestu.

U svakom slučaju, "večiti rivalu" su konačno dočekali da u međusobnom okršaju odlučuju o šampionu države. Zvezda, aktuelni šampion, je favorit i u prva dva meča će biti domaćin. Drugi susret je na programu 15, a treći 23. aprila.

Mihajlo Mitić, kapiten Crvene zvezde, kaže da sve što su do sada uradili pada u vodu, jer je finalna serija druga priča.

- Želimo da izađemo kao pobednici, ali igra se na tri dobijene utakmice i pobediće ekipa koja bude imala više strpljenja i bolju glavu. To je najbitnije u plej-ofu, ne treba srljati i sigurni smo da nam titulu niko neće dati već da to moramo sami da osvojimo i zaslužimo - izjavio je Mihajlo Mitić.

Kapiten Partizan Termoelektra Ivan Steljić kaže da on i saigrači ne misle o tituli.

- Mi smo da tako kažemo ukrali ideju portugalskog stručnjaka sa "Marakane", time što smo zabranili reč titula uopšte u domenu i razmišljanju igrača Partizana. Nekako nam se više sviđa termin baraž za Ligu šampiona, jer na taj način želimo da isprovociramo sve one kvazi stručnjake i trenere koji su dosta neozbiljno i površno spustili Partizan ne neke niske grane.  Apsolutno se ne slažem sa činjenicom da smo napravili čudo do kraja, jer mislim da će pravo čudo biti da iznenadimo i Crvenu zvezdu i da pokušamo da je zaustavimo tamo gde smo je, čini mi se razigrali prošle godine u polufinalu plej-ofa - rekao je Steljić, koji se osvrnuo i na zdravo rivalstvo Partizana i Crvene zvezde u odbojci, što se ne može reći za ostale sportove.
 
- To pitanje je trebalo da se postavi predsedniku Crvene zvezde i Partizana. Ja bih najsrećniji bio kada bi u loži "Šumica" video Nebojšu Čovića i Duška Vujoševića, pa da na taj način i oni pokušaju da izmire svoje nesuglasice i prenesu iste ovakve odnose koje imaju odbojkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda. Da samo parket i zdrav rivalitet budu merilo za onoga koji će osvajati titule i pobeđivati.Sve drugo što se podvlači i dolazi sa strane nije OK i nema ga u odbojci.
 

sportal.rs

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: