Odbojkašice Srbije prve u grupi, sledi polufinale

Nacionalni sport - Utorak 16.10.2018 - 09:43

Srbija – Italija 3:1 (25:21, 25:19, 23:25 i 25:23). Odbojkašice Srbije savladale su selekciju Italije sa 3:1 u poslednjoj utakmici G grupe i osvojile prvo mesto u grupi. Protivnik u polufinalu Svetskog prvenstva našim odbojkašicama znaće se posle podnevnog meča u drugoj grupi.

Slavlje igračica Srbije FOTO: FIVB Slavlje igračica Srbije FOTO: FIVB
Obe reprezentacije su već obezbedile plasman u polufinale Svetskog prvenstva, pa ovaj meč nije imao većeg rezultatskog značaja, ali je odlučivao o tome ko će zauzeti prvo mesto u grupi, a time i bolju poziciju pred borbu za medalje.
 
Današnjom pobedom naše odbojkašice su nanele prvi i jedini poraz Italijankama na ovom šampionatu i osigurale prvi poziciju u grupi G.
 
Izabranice Zorana Terzića odigrale su još jedan vrlo dobar meč, sa odličnom igrom u napadu i još boljom u polju.
 
Tako je meč otvoren sa 25:21 u prvom setu i trasiran je put ka novom trijumfu na SP. Drugi deo igre srpske igračice su dobile sa 25:19, dok su u trećem setu Italijanke uzvratile i smanjile prednost.
 
Međuti, Tijana Bošković i ekipa su u četvrtom setu izdržale napade rivala i u finišu ipak prelomile set u svoju korist, samim tim i meč za 3:1. 
 
Plasman u polufinale obezbedile su još odbojkašice Holandije i Kine, koje će, takođe u međusobnom susretu, od 12.20, odlučiti koja će ekipa sa prve pozicije u borbu za medalje.
 
Rival Srpkinjama u borbi za finale i sigurnu medalju biće poraženi iz duela Kine i Holandije, odnosno drugoplasirani iz H grupe.
 
Srpske odbojkašice polufinalni meč igraju u petak u Jokohami. 
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: