Pantelić: VAR od sledeće sezone i u Superligi Srbije

Nacionalni sport - Subota 01.05.2021 - 11:41

V. D. predsednika Fudbalskog Saveza Srbije Marko Pantelić potvrdio je u intervjuu za Sportski Žurnal da će se od sledeće sezone VAR tehnologija primenjivati i na stadionima Superlige Srbije.

„Savez je uložio ogromna sredstva „Savez je uložio ogromna sredstva" FOTO: EPA-EFE
„Savez je uložio ogromna sredstva u implementaciju VAR tehnologije. Od naredne sezone VAR sistem funkcionisaće na srpskim stadionima šta god ko mislio…„, rekao je Marko Pantelić za Sportski Žurnal.
 
Regularnost je trenutno prva tema u srpskom fudbalu…
 
„Obaveza rukovodećih ljudi u fudbalu je da ohrabrimo takmičarski duh i stvorimo uslove za nezavisno i neizvesno takmičenje na svim nivoima fudbala u Srbiji. Takođe, ove nivoe treba povezati i utvrditi funkcionalni sistem piramide fudbala. Dužni smo da promovišemo sve sportske vrednosti: fudbal bez korupcije i dopinga, fer-plej na terenu i van njega, antirasizam i odsustvo diskriminacije… Ako sprovedemo sve ovo i obezbedimo primenu svih mehanizama, prvenstvo mora da bude regularno. Takođe, za ovu bitku, neohodna je saradnja sa državnim organima i UEFA“.
 
 
Superliga Evrope – Sebična želja bogatih
 
Govorio je Pantelić i o brojnim drugim temama u prazničnom intervjuu za jedini dnevni sportski list u Srbiji. Pričao je o svojoj karijeri, porodici i brojnim aktuelnim temama. Između ostalog i o početku izgradnje nacionalnog stadiona, kao i o pokušaju da se formira Superliga Evrope.
 
„Mislim da je projekat Superlige Evrope bio potpun promašaj jer bi ubio fudbal kakav znamo i koji volimo. Bila je to sebična želja i pogrešna procena bogatih klubova. Fudbal je više od igre i više od biznisa i stoga su sve članice UEFA bile protiv ove ideje. Uostalom, videli ste gnevne reakcije širom sveta različitih fudbalskih aktera: navijača, igrača. trenera i zvaničnika na ovu vest. Jer, projekat tako zatvorenog takmičenja, suprotan je osnovnim principima i suštini sporta budući da lepota najveće igre na svetu potiče od njene univerzalnosti, to jest činjenice da ona pripada svima„, kazao je između ostalog Marko Pantelić.
N1, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: